Navigatie overslaan
Open

Woned

Met Woned bouwt u niet alleen aan uw vermogen. U investeert ook in de oplossing voor het woningtekort, behoud van monumentaal erfgoed en verduurzaming van vastgoed in Nederland.

Bekijk hier de actuele ontwikkelingen binnen Woned. Raadpleeg het prospectus en het essentiële-informatiedocument voordat u een beleggingsbeslissing neemt.

Deelname vanaf € 1.000,-

  • Langetermijn rendementsdoelstelling 7,0% per jaar*
  • Geen instapkosten en lage fondskosten
  • Ervaren fondsinitiator
  • Duurzame woningportefeuille
  • Groeifonds met spreiding over heel Nederland

De inkoop van certificaten is vanaf maandag 15 mei 2023, opgeschort zoals omschreven in art. 9.3 van het prospectus van Woned N.V. Daarmee kwalificeert Woned N.V. tot nader order als een besloten vastgoedfonds.

Gezien de hogere rentekosten en herwaardering van beleggingwoningen gedurende 2022 en 2023, heeft de directie van Woned N.V. ten einde de liquiditeit te borgen tot deze maatregel besloten. Het huidige Woned beleid is gericht op het versneld aflossen van de financiering om daarmee de financieringslasten structureel te verlagen.

Nadrukkelijk wijst de directie erop, dat het fundament van de huurwoningenmarkt ongewijzigd positief is. De inflatie draagt bij aan een gestage groei van de huurinkomsten (+6,1% over 2023) en er is in Nederland een groot tekort aan woningen. Op termijn zou de krapte op de woningmarkt en stijgende huurprijzen een positieve effect op de waardering van huurwoningen kunnen hebben.

Vermogensopbouw

Woned streeft een lange termijn rendementsdoelstelling na van 7,0% rendement per jaar*. Deze doelstelling wordt nagestreefd door maatschappelijk bewust te investeren.

Toegankelijk

Woned is een toegankelijk investeringsfonds omdat u al vanaf €1.000,- mede-eigenaar bent van duurzaam woonvastgoed verspreid over de middelgrote steden in Nederland. En dat volledig online.

Ervaren beheer

Initiatiefnemer en beheerder van Woned is Hanzevast Capital N.V. Sinds 1995 beheert Hanzevast vastgoed in Nederland en Duitsland.

Risicofactoren

Een belegging in het Fonds staat bloot aan het risico van waarde en opbrengsten fluctuaties. Die kunnen het gevolg zijn van een aantal risicofactoren. Kijk voor een overzicht van alle risico's in hoofdstuk 12 van het prospectus.

Beleggen in Woned


Factsheet

Deze factsheet geeft u een snel overzicht van een aantal belangrijke fondsfeiten. Lees alles over het fondsprofiel, kerngegevens en het beleggingsbeleid.

Factsheet Woned

Markt

Met Woned richten we ons heel duidelijk op investeren in vrije sector huurwoningen. Dit is niet zomaar. Ontdek welke factoren er meegenomen zijn in deze afweging.

Woningmarkt

In- en uitstappen

Tot nader order opgeschort
Woned heeft een open-end uitgiftestructuur. Hierdoor kunt u maandelijks participeren en is het periodiek mogelijk uw participaties aan het fonds te verkopen.

In- en uitstappen

Downloads

Hier vindt u alle belangrijke documenten met betrekking tot Woned, onder andere het prospectus, het essentiële-informatiedocument en alle jaar- en halfjaarrekeningen.

Downloads Woned

Risico’s bij deelname

Beleggen gaat altijd gepaard met risico’s. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat uw investering weinig tot geen inkomsten genereert, of dat (een deel van) uw inleg verloren gaat. Loop geen onnodig risico. We raden u aan het prospectus en het essentiële-informatiedocument te downloaden en zorgvuldig te lezen.

1) Hoge instroom binnen Woned, en uitgifte van meer certificaten leidt tot een daling in de handelskoers.
2) In het kader van onafhankelijke externe taxaties is een stijging in de marktwaarde van de vastgoedportefeuille vastgesteld van 11%.
3) In het kader van onafhankelijke externe taxaties is een stijging in de marktwaarde van de vastgoedportefeuille vastgesteld van 8,4%.
4) In het kader van onafhankelijke externe taxaties is een stijging in de marktwaarde van de vastgoedportefeuille vastgesteld van 20%. Tevens aanschaf van de Ruyterkade te Amsterdam.
5) In het kader van onafhankelijke externe taxaties, heeft een waardedaling van de portefeuille met 4,08% plaatsgevonden.
6) In het kader van tussentijdse onafhankelijke externe taxaties heeft een waardedaling van de portefeuille met 17,94% plaatsgevonden.
7) In het kader van onafhankelijke externe taxaties, heeft een waardestijging van de portefeuille met 6,74% plaatsgevonden.

Hoe komt de Woned handelskoers tot stand?
De handelskoers is gebaseerd op de Intrinsieke Waarde. De Intrinsieke Waarde wordt berekend door het in acht nemen van onder andere de totale waarde van het vastgoed, uitgegeven certificaten, schulden en overige grondslagen. Graag verwijzen wij u naar een vereenvoudigd rekenvoorbeeld. Voor een expliciete beschrijving van alle grondslagen die hierin meegenomen worden verwijzen wij u graag naar artikel 14 van het prospectus.

Hoe wordt de waarde van het vastgoed bepaald?
De waarde van vastgoedbeleggingen wordt ten minste jaarlijks vastgesteld door een onafhankelijke externe taxateur in het kader van het opstellen van de jaarrekening. Deze herwaardering zorgt voor een stijging of daling van de waarde van het vastgoed en heeft daarom een effect op de handelskoers.


Woned portefeuille

Bekijk hieronder het overzicht van alle panden

Folkingestraat - Groningen

In ‘Het Beerenhuis’ gelegen aan de Folkingestraat 7-7A te Groningen bevindt zich een winkelruimte op de begane grond en zeven wooneenheden op de verdiepingen en in het achterhuis.

Meer informatie

De Ruijterkade - Amsterdam

In het Rijksmoment aan de De Ruijterkade 105 & 106 te Amsterdam bevinden zich 4 driekamerappartementen op de tweede en derde verdieping, allen met een blijvend vrij uitzicht over het IJ. Het Centraal Station is direct om de hoek en op 4 minuten loopafstand, daarnaast is het gebouw ook voor commercieel gebruik.

Meer informatie

Schepenakker - De Rijp

De ruime nieuwbouwwoningen in De Rijp kwalificeren zich volgens de meest actuele bouwvoorschriften als “0 op de meter” woningen en zijn onderdeel van een grotere nieuwbouwontwikkeling van 70 wooneenheden.

Meer informatie

Nijlandstraat - Assen

Luxe driekamerappartementen met een woonoppervlakte van 97 m² per appartement. Alle appartementen beschikken over een compleet ingerichte keuken, twee toiletten, badkamer inclusief bad, douche en een dubbele wastafel. Alhoewel de appartementen op loopafstand van zowel het station als het stadscentrum liggen, beschikken ze allen over een individuele parkeerplaats op een afsluitbaar dek.

Meer informatie

Molukkenstraat - Groningen

Het appartementencomplex Satu Hati aan de Molukkenstraat in Groningen beschikt over 19 moderne appartementen met variërende oppervlaktes van 71 t/m 75 m². De appartementen beschikken allen over een externe bergingsruimte en ruim balkon of dakterras.

Meer informatie

Bouwe Landlaan - Apeldoorn

Volledig gemoderniseerde 2-kamer appartementen voorzien van woonkamers met vrij uitzicht, luxe inbouwkeukens en complete badkamers die van alle gemakken zijn voorzien. De appartementen bevinden zich allen op de bovenste verdieping met elk een eigen berging. Daarnaast zijn er gebruiksrechten voor parkeerplaatsen aanwezig.

Meer informatie

Boumaboulevard - Groningen

Twee luxe appartementen van 113 m2 die zich bevinden op de 7e verdieping van het appartementencomplex de Stoker in Groningen. De appartementen zijn volledig voorzien van vloerverwarming en beschikken over een balkon op het Zuidwesten.

Meer informatie

Poporastraat - Zwolle

Het object aan de Poporastraat in Zwolle betreft één tweekamerappartement van 50 m² en bevindt zich op de 3e verdieping in één van de hipste appartementencomplexen van Zwolle.

Meer informatie

Vergunning

Hanzevast Capital N.V. heeft een AIFMD vergunning op grond van art 2.65 van de Wft en staat onder permanent toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en DNB (De Nederlandse Bank). Hanzevast Capital N.V. is opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15000004 (www.afm.nl).

Het uittreden uit Woned is per 15 mei 2023 tot nader order opgeschort conform artikel 9.3 van de prospectus. Bij vragen hierover kunt u altijd contact opnemen.

* Woned streeft een lange termijn rendementsdoelstelling na van 7,0% rendement per jaar, bestaande uit direct (4%) en indirect rendement (3%). De oplopende rentes en daarmee hogere financieringskosten drukken op dit moment het exploitatieresultaat. Het beleid is er dan ook gericht op versneld aflossen van de financiering. Graag verwijzen wij u naar de veelgestelde vragen voor alle actuele ontwikkelingen binnen Woned.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.