Navigatie overslaan

De Ruijterkade - Amsterdam

Achter de Gevel van 'De Zeevaart'

Het rijksmonument ‘De Zeevaart’ is eind 2021 aan de Woned portefeuille toegevoegd en kent een rijke geschiedenis. Het historische pand werd in 1884 gebouwd, met winkels, een remise en zelfs een ijskelder voor de viswinkel die er oorspronkelijk in zat. Destijds werden nieuwe bebouwing premies (nu subsidies) verstrekt voor “Schoone en bevallige woonhuizen”, vermoedelijk is het pand daarom door architect IJme Gerardus Bijvoets zo rijk gedecoreerd. Het pand bevindt zich aan De Ruijterkade, een prominente locatie in Amsterdam gelegen aan het IJ, vlakbij het Centraal Station. De Ruijterkade staat bekend om zijn indrukwekkende gebouwen, waaronder het iconische "De Zeven Provinciën" en het historische Scheepvaarthuis. Het is een bruisende plek waar veel reizigers en toeristen samenkomen, en het vormt het levendige hart van Amsterdam. Tegenwoordig fungeert de kade als aanlegplaats voor verschillende veerdiensten en cruiseschepen. Bovendien is het een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer, met tram- en busverbindingen die reizigers verbinden met andere delen van de stad.

In 2015 is het pand grondig gerenoveerd. De bovenste verdiepingen herbergen vier woningen, allemaal met blijvend vrij uitzicht over het prachtige IJ. Met het Centraal Station als directe buurman is het gebouw ook uitermate aantrekkelijk voor commercieel gebruik. Momenteel is het volledige pand, inclusief de woningen, langdurig verhuurd aan één gebruiker. Op de begane grond bevinden zich 371 vierkante meter horeca met een aangenaam terras. Tijdens de renovatie in 2015 heeft het een uitgebreide modernisering ondergaan, waarbij de woningen onder andere zijn voorzien van eigentijds sanitair en moderne keukens. Met de aankoop van ‘De Zeevaart’ onderstreept Woned haar ambitie om te investeren in het behoud en verduurzamen van monumentaal erfgoed in Nederland.

Word onderdeel van de oplossing!

Met Woned bouwt u niet alleen aan uw vermogen. U investeert ook in de oplossing voor het woningtekort, behoud van monumentaal erfgoed en verduurzaming van vastgoed in Nederland.

Deelnemen aan Woned

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.