Kentering vastgoedmarkt ook Kentering rendement?

In maart verwachte het Centraal Planbureau (CPB) nog 5,2% inflatie voor 2022.

img-banner

Kentering vastgoedmarkt ook Kentering rendement?

In maart verwachte het Centraal Planbureau (CPB) nog 5,2% inflatie voor 2022. Voor 2023 voorspelde zij in maart een geldontwaarding van 2,4%1 per 19 augustus is dit bijgesteld naar 4,3%.2 De door het Centraal Bureau voor de  Statistiek (CBS) gemeten werkelijke inflatie per juli jl. is met 10,3% een stuk hoger. Tegelijkertijd stelt het CBS op dit moment een afvlakking van de prijsontwikkeling op de vastgoedmarkt vast.3

Wat betekent dit voor uw vastgoedbelegging?

Om begrijpelijke redenen dringt de overheid aan op gematigde huurstijgingen. Dat betekent dat de actuele inflatie niet volledig in de huur wordt doorberekend. Desondanks zorgen de hoge inflatiecijfers voor toenemende huurinkomsten in de bestaande portefeuille. Dat is goed voor het jaarlijks exploitatierendement. 

De afgelopen jaren kenmerkte de vastgoedmarkt zich wereldwijd door prijsstijgingen. De kunstmatig lage rente op de kapitaalmarkt ondersteunde deze ontwikkeling. Daardoor werd het steeds moeilijker om goed renderende objecten te verwerven. Omdat hoge prijzen ten koste gaan van het rendement, is een vastgoedbelegger gebaat bij het afvlakken van de markt. Een beter aanvangsrendement is dan weer mogelijk. Voor de lange termijn biedt dat meer perspectief.

De blijvend sterke vraag naar huisvesting in Nederland onderbouwt bovenstaand scenario. Een investering in WONED ondersteunt de realisatie van meer nieuwbouw, beschermt tegen inflatie en biedt een gedegen rendement. 

  •          Rendementsdoelstelling 7,0% per jaar
  •          Deelname vanaf €1.000,- of 250 euro per maand*
  •          Maandelijks in- en uittreden
  •          Geen instapkosten en lage fondskosten
  •          Sterke groeimarkt
  •          Duurzame woningportefeuille

Wanneer u een automatische maandelijkse inleg doet van € 250,- voor minimaal zes maanden, ontvangt u bovendien een Welkomstbonus van € 50,-.*

Ga voor meer informatie over Woned NV naar de aanbodpagina.

Nog geen klant? Open een account!

Al een goedgekeurd account? Klik hier om te starten met beleggen.

Stanley Thakoersingh

Hoofd Sales 

Wenst u op de hoogte gehouden te worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Loop geen onnodig risico Lees de Essentiële Beleggersinformatie.    

   

1) Centraal Plan Bureau (CPB), "Ramingen maart 2022 CEP2022", Geraadpleegd op 11-8-2022. 

2) Centraal Plan Bureau (CPB), "Ramingen augustus 2022 CEP2022", Geraadpleegd op 11-8- 2022.

3) Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), "in bijna alle provincies vlakt prijsstijging woningen af", Geraadpleegd op 25-7-2022. 


Geschreven door Stanley Thakoersingh