Navigatie overslaan

Tien dagen vol jong talent en muzikale verrassingen: het Aurora Festival. Een bezoek waard!

Op woensdag 17 juli start het Aurora Festival, voorheen bekend als het Peter de Grote Festival. Opgericht in 1997 en uitgegroeid tot het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland, met concerten op bijzondere locaties in Groningen, Drenthe en Friesland. Er zijn vele eigenschappen die het festival de moeite waard maken, maar één in het bijzonder: de nadruk op jong talent! Ook meteen de reden dat Hanzevast hier al meerdere jaren met veel plezier haar naam aan verbindt.  

Talentontwikkeling 
Traditiegetrouw is de concertreeks gekoppeld aan een internationale Summer Academy voor jong talent. Tijdens de Summer Academy krijgen getalenteerde jonge musici uit heel de wereld tien dagen lang masterclasses en lessen door vooraanstaande docenten. Ook krijgen zij de gelegenheid om zelf op te treden.  

Als bezoeker kunt u de musici zien spelen maar krijgt u ook de kans om enkele lessen bij te wonen en gezamenlijke repetities te beluisteren. Dit biedt een unieke kijk achter de schermen van muzikale talentontwikkeling en samenwerking.  

Bij Hanzevast geloven wij dat talent enkel tot volle bloei kan komen onder zorgvuldige begeleiding en dat kwaliteit niet de optelsom van individuele muzikanten, artiesten en spelers is, maar van teamwork. “Het Aurora Festival geeft hier op een bijzondere manier invulling aan en dat ondersteunen wij dan ook graag”, aldus Manon Wolters, algemeen directeur Hanzevast.  

De concerten en meer 
Naast de Summer Academy staat het Aurora Festival bekend om zijn gevarieerde en tegelijk toegankelijke programmering, originele locaties en de mogelijkheid tot verdieping en achtergronden via workshops, repetities en presentaties in het Festivalcafé.   

Uitnodiging Hanzevast Festivalcafé 
Hanzevast ondersteunt dit jaar het Hanzevast Festivalcafé, waar u van 18 tot 26 juli vanaf 15:30 uur dagelijks verschillende activiteiten worden geboden. U bent van harte uitgenodigd hier een bezoek te brengen. Leuk om u daar te zien!   

Het volledige programma van het Aurora Festival vindt u hier. Hotelaanbeveling nodig in Groningen? Neem gerust contact met ons op. 

Foto: Masterclass Ronnie Zeemering 2023

Geschreven door Stanley Thakoersingh 25 juni 2024

Actueel

Meer nieuws
02 juli 2024

De Wet betaalbare huur is ingegaan – met de beste bedoelingen

Op dinsdag 25 juni 2024 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Betaalbare Huur (WBH). De WBH heeft als doel huurders te beschermen en huurwoningen betaalbaarder te maken – een doelstelling die in beginsel eenieder onderschrijft, maar waarbij de aanbodkant buiten beschouwing is gelaten. 

Lees meer
02 juli 2024

Hanzevast Real Estate verwelkomt nieuwe huurder en verhoogt energieprestatie van kantoorpand naar energielabel A+

Vanaf 1 oktober jl. zal Hanzevast Real Estate een nieuwe huurder verwelkomen in het kantoorpand aan de Linie 580-596 in Apeldoorn. Top Taal NT2-experts B.V. zal de begane grond en de derde verdieping in zijn geheel huren voor de eerst komende vijf jaar, waarmee een nieuwe fase in de bezetting van het pand wordt ingeluid.

Lees meer
02 juli 2024

Een warm welkom voor onze nieuwe Sales Accountmanager, Mark Faber

Het is ons een genoegen om Mark Faber te verwelkomen als onze nieuwe Sales Accountmanager. Met zijn uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening  zijn wij overtuigd dat hij een waardevolle aanwinst is voor ons team. 

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.