Navigatie overslaan

Kentering vastgoedmarkt ook Kentering rendement?

Kentering vastgoedmarkt ook Kentering rendement?

In maart verwachte het Centraal Planbureau (CPB) nog 5,2% inflatie voor 2022. Voor 2023 voorspelde zij in maart een geldontwaarding van 2,4%1 per 19 augustus is dit bijgesteld naar 4,3%.2 De door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gemeten werkelijke inflatie per juli jl. is met 10,3% een stuk hoger. Tegelijkertijd stelt het CBS op dit moment een afvlakking van de prijsontwikkeling op de vastgoedmarkt vast.3

Wat betekent dit voor uw vastgoedbelegging?

Om begrijpelijke redenen dringt de overheid aan op gematigde huurstijgingen. Dat betekent dat de actuele inflatie niet volledig in de huur wordt doorberekend. Desondanks zorgen de hoge inflatiecijfers voor toenemende huurinkomsten in de bestaande portefeuille. Dat is goed voor het jaarlijks exploitatierendement.

De afgelopen jaren kenmerkte de vastgoedmarkt zich wereldwijd door prijsstijgingen. De kunstmatig lage rente op de kapitaalmarkt ondersteunde deze ontwikkeling. Daardoor werd het steeds moeilijker om goed renderende objecten te verwerven. Omdat hoge prijzen ten koste gaan van het rendement, is een vastgoedbelegger gebaat bij het afvlakken van de markt. Een beter aanvangsrendement is dan weer mogelijk. Voor de lange termijn biedt dat meer perspectief.

De blijvend sterke vraag naar huisvesting in Nederland onderbouwt bovenstaand scenario. Een investering in WONED ondersteunt de realisatie van meer nieuwbouw, beschermt tegen inflatie en biedt een gedegen rendement.

-Rendementsdoelstelling 7,0% per jaar;

- Deelname vanaf €1.000,- of 250 euro per maand*;

-Maandelijks in- en uittreden;

-Geen instapkosten en lage fondskosten;

-Sterke groeimarkt;

-Duurzame woningportefeuille.

Wanneer u een automatische maandelijkse inleg doet van € 250,- voor minimaal zes maanden, ontvangt u bovendien een Welkomstbonus van € 50,-.*

Stanley Thakoersingh

Hoofd Sales


Loop geen onnodig risico Lees de Essentiële Beleggersinformatie.


18 augustus 2022

Actueel

Meer nieuws
13 maart 2024

Fijn dat zij er zijn – de vastgoedbeleggers!

Het rendement van vastgoedbeleggingen in huurwoningen is door een opeenstapeling van maatregelen het afgelopen jaar onder druk komen te staan. Dit staat de grote woningbouwopgave in de weg - maar er is hoop!

Lees meer
06 maart 2024

Het Panamakanaal droogt op

Twee van ’s werelds drukste scheepvaartroutes kampen tegelijkertijd met ernstige verstoringen. Recorddroogte ontwricht de handel via het Panamakanaal, terwijl handelsschepen op weg naar het Suezkanaal met raketten en drones bestookt worden door Jemenitische Houthi-rebellen.

Lees meer
25 januari 2024

Hanzevast capital NV feliciteert Sebastiaan Weijers met benoeming tot financieel directeur

Per 9 januari 2024 is de heer Sebastiaan Weijers toegetreden tot de directie van Hanzevast capital NV als financieel directeur (CFO). De heer Weijers heeft een Master Bedrijfskunde van de TSM Business School Enschede en ruim 12 jaar ervaring in de financiële sector bij onder andere Deloitte, Rabobank en ING Bank.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.