Navigatie overslaan

2022 goed jaar voor beleggers bij Hanzevast Capital NV

Een lage bevoorschotting, een stijgende vastgoedmarkt en hoge dagopbrengsten in de scheepvaart, hebben in 2022 geleid tot hoge rendementsuitkeringen aan de investeerders binnen de Hanzevast Capital NV.

In totaal heeft Hanzevast in 2022 circa €10,1 miljoen aan haar beleggers uitgekeerd en is er een bedrag van €9,1 miljoen afgelost op uitstaande financieringen. De rendementsuitkeringen voor het open woningfonds Woned telden op tot 4% direct rendement. Tevens zijn in 2022 de uitkeringen van vier scheepsvaartfondsen hervat. Er is variërend tussen circa 10% en 26% uitgekeerd per fonds. Alle vijf de scheepfondsen hebben in 2022 weer uitgekeerd. De gerealiseerde rendementen binnen de kantorenfondsen zijn veelal gebruikt voor het (aanvullend) aflossen op de financieringen en het verduurzamen van de kantoorpanden.

Hanzevast kijkt met vertrouwen naar 2023. De huidige ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en met name de prijscorrectie van vastgoed, biedt kansen voor nieuwe projecten. Voor woningfonds Woned geeft dit de mogelijkheid om woningen voor een aantrekkelijke prijs aan de portefeuille toe te voegen, wat leidt tot een hoger rendement. Hiernaast biedt het zowel huidige als nieuwe beleggers, de mogelijkheid om certificaten voor een lagere prijs in te kopen en deel te nemen in Woned.

“De afkoelende huizenmarkt is een welkome ontwikkeling. Overbieden bij woningenaankopen lijkt niet langer de norm. Dit biedt verbeterde inkoopkansen, met hogere rendementsperspectieven." aldus Steven Delsman, directeur vastgoed. “Uiteraard houden wij de eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving en de plannen van minister Hugo de Jonge, nauwlettend in de gaten.”


Geschreven door Lars Pinkster 22 februari 2023

Actueel

Meer nieuws
22 februari 2023

2022 goed jaar voor beleggers bij Hanzevast Capital NV

Een lage bevoorschotting, een stijgende vastgoedmarkt en hoge dagopbrengsten in de scheepvaart, hebben in 2022 geleid tot hoge rendementsuitkeringen aan de investeerders binnen de Hanzevast Capital NV.

Lees meer
31 januari 2023

Hanzevast ziet kansen voor woningfonds Woned op basis van kentering woningmarkt

De afgelopen weken zijn er in het nieuws veel berichten verschenen over de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. Middels dit nieuwsartikel informeren wij u over de belangrijke ontwikkelingen die zich in de voorgaande maanden hebben voorgedaan.

Lees meer
12 januari 2023

Manon Wolters nieuwe vrouwelijke CEO van Hanzevast Capital NV

Tijdens de 22e aflevering van het traditionele Hanzevast Nieuwjaarsconcert heeft Manon Wolters zich als nieuwe CEO gepresenteerd aan de relaties van Hanzevast.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.