Navigatie overslaan

2022 goed jaar voor beleggers bij Hanzevast Capital NV

Een lage bevoorschotting, een stijgende vastgoedmarkt en hoge dagopbrengsten in de scheepvaart, hebben in 2022 geleid tot hoge rendementsuitkeringen aan de investeerders binnen de Hanzevast Capital NV.

In totaal heeft Hanzevast in 2022 circa €10,1 miljoen aan haar beleggers uitgekeerd en is er een bedrag van €9,1 miljoen afgelost op uitstaande financieringen. De rendementsuitkeringen voor het open woningfonds Woned telden op tot 4% direct rendement. Tevens zijn in 2022 de uitkeringen van vier scheepsvaartfondsen hervat. Er is variërend tussen circa 10% en 26% uitgekeerd per fonds. Alle vijf de scheepfondsen hebben in 2022 weer uitgekeerd. De gerealiseerde rendementen binnen de kantorenfondsen zijn veelal gebruikt voor het (aanvullend) aflossen op de financieringen en het verduurzamen van de kantoorpanden.

Hanzevast kijkt met vertrouwen naar 2023. De huidige ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en met name de prijscorrectie van vastgoed, biedt kansen voor nieuwe projecten. Voor woningfonds Woned geeft dit de mogelijkheid om woningen voor een aantrekkelijke prijs aan de portefeuille toe te voegen, wat leidt tot een hoger rendement. Hiernaast biedt het zowel huidige als nieuwe beleggers, de mogelijkheid om certificaten voor een lagere prijs in te kopen en deel te nemen in Woned.

“De afkoelende huizenmarkt is een welkome ontwikkeling. Overbieden bij woningenaankopen lijkt niet langer de norm. Dit biedt verbeterde inkoopkansen, met hogere rendementsperspectieven." aldus Steven Delsman, directeur vastgoed. “Uiteraard houden wij de eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving en de plannen van minister Hugo de Jonge, nauwlettend in de gaten.”


Geschreven door Lars Pinkster 22 februari 2023

Actueel

Meer nieuws
02 juli 2024

De Wet betaalbare huur is ingegaan – met de beste bedoelingen

Op dinsdag 25 juni 2024 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Betaalbare Huur (WBH). De WBH heeft als doel huurders te beschermen en huurwoningen betaalbaarder te maken – een doelstelling die in beginsel eenieder onderschrijft, maar waarbij de aanbodkant buiten beschouwing is gelaten. 

Lees meer
02 juli 2024

Hanzevast Real Estate verwelkomt nieuwe huurder en verhoogt energieprestatie van kantoorpand naar energielabel A+

Vanaf 1 oktober zal Hanzevast Real Estate een nieuwe huurder verwelkomen in het kantoorpand aan de Linie 580-596 in Apeldoorn. Top Taal NT2-experts B.V. zal de begane grond en de derde verdieping in zijn geheel huren voor de eerst komende vijf jaar, waarmee een nieuwe fase in de bezetting van het pand wordt ingeluid.

Lees meer
02 juli 2024

Een warm welkom voor onze nieuwe Sales Accountmanager, Mark Faber

Het is ons een genoegen om Mark Faber te verwelkomen als onze nieuwe Sales Accountmanager. Met zijn uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening  zijn wij overtuigd dat hij een waardevolle aanwinst is voor ons team. 

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.