Navigatie overslaan

2022 goed jaar voor beleggers bij Hanzevast Capital NV

Een lage bevoorschotting, een stijgende vastgoedmarkt en hoge dagopbrengsten in de scheepvaart, hebben in 2022 geleid tot hoge rendementsuitkeringen aan de investeerders binnen de Hanzevast Capital NV.

In totaal heeft Hanzevast in 2022 circa €10,1 miljoen aan haar beleggers uitgekeerd en is er een bedrag van €9,1 miljoen afgelost op uitstaande financieringen. De rendementsuitkeringen voor het open woningfonds Woned telden op tot 4% direct rendement. Tevens zijn in 2022 de uitkeringen van vier scheepsvaartfondsen hervat. Er is variërend tussen circa 10% en 26% uitgekeerd per fonds. Alle vijf de scheepfondsen hebben in 2022 weer uitgekeerd. De gerealiseerde rendementen binnen de kantorenfondsen zijn veelal gebruikt voor het (aanvullend) aflossen op de financieringen en het verduurzamen van de kantoorpanden.

Hanzevast kijkt met vertrouwen naar 2023. De huidige ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en met name de prijscorrectie van vastgoed, biedt kansen voor nieuwe projecten. Voor woningfonds Woned geeft dit de mogelijkheid om woningen voor een aantrekkelijke prijs aan de portefeuille toe te voegen, wat leidt tot een hoger rendement. Hiernaast biedt het zowel huidige als nieuwe beleggers, de mogelijkheid om certificaten voor een lagere prijs in te kopen en deel te nemen in Woned.

“De afkoelende huizenmarkt is een welkome ontwikkeling. Overbieden bij woningenaankopen lijkt niet langer de norm. Dit biedt verbeterde inkoopkansen, met hogere rendementsperspectieven." aldus Steven Delsman, directeur vastgoed. “Uiteraard houden wij de eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving en de plannen van minister Hugo de Jonge, nauwlettend in de gaten.”


Geschreven door Lars Pinkster 22 februari 2023

Actueel

Meer nieuws
25 januari 2024

Hanzevast capital NV feliciteert Sebastiaan Weijers met benoeming tot financieel directeur

Per 9 januari 2024 is de heer Sebastiaan Weijers toegetreden tot de directie van Hanzevast capital NV als financieel directeur (CFO). De heer Weijers heeft een Master Bedrijfskunde van de TSM Business School Enschede en ruim 12 jaar ervaring in de financiële sector bij onder andere Deloitte, Rabobank en ING Bank.

Lees meer
15 januari 2024

2023: dynamisch jaar met Koninklijke onderscheiding voor Hanzevast

Stijgende huurinkomsten bij vastgoed en een offshore scheepvaartmarkt die het voor de wind gaat, zorgen bij Hanzevast capital NV voor ruimte. De gemiddelde Loan-To-Value over alle Hanzevast fondsen daalt naar slechts 34%.

Lees meer
22 december 2023

Al 28 jaar Hanzevast: Sterk in stenen en staal. Waarom beleggen in deze sectoren?

Lees het interview met Manon Wolters, CEO van Hanzevast, waarin zij onder andere de voordelen van vastgoed- en scheepsbeleggingen voor vermogensopbouw toelicht. Tevens gaat zij in op de toekomst van beleggingen in beide sectoren en de visie van Hanzevast hierop.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.