Navigatie overslaan

2022 goed jaar voor beleggers bij Hanzevast Capital NV

Een lage bevoorschotting, een stijgende vastgoedmarkt en hoge dagopbrengsten in de scheepvaart, hebben in 2022 geleid tot hoge rendementsuitkeringen aan de investeerders binnen de Hanzevast Capital NV.

In totaal heeft Hanzevast in 2022 circa €10,1 miljoen aan haar beleggers uitgekeerd en is er een bedrag van €9,1 miljoen afgelost op uitstaande financieringen. De rendementsuitkeringen voor het open woningfonds Woned telden op tot 4% direct rendement. Tevens zijn in 2022 de uitkeringen van vier scheepsvaartfondsen hervat. Er is variërend tussen circa 10% en 26% uitgekeerd per fonds. Alle vijf de scheepfondsen hebben in 2022 weer uitgekeerd. De gerealiseerde rendementen binnen de kantorenfondsen zijn veelal gebruikt voor het (aanvullend) aflossen op de financieringen en het verduurzamen van de kantoorpanden.

Hanzevast kijkt met vertrouwen naar 2023. De huidige ontwikkelingen op de vastgoedmarkt en met name de prijscorrectie van vastgoed, biedt kansen voor nieuwe projecten. Voor woningfonds Woned geeft dit de mogelijkheid om woningen voor een aantrekkelijke prijs aan de portefeuille toe te voegen, wat leidt tot een hoger rendement. Hiernaast biedt het zowel huidige als nieuwe beleggers, de mogelijkheid om certificaten voor een lagere prijs in te kopen en deel te nemen in Woned.

“De afkoelende huizenmarkt is een welkome ontwikkeling. Overbieden bij woningenaankopen lijkt niet langer de norm. Dit biedt verbeterde inkoopkansen, met hogere rendementsperspectieven." aldus Steven Delsman, directeur vastgoed. “Uiteraard houden wij de eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving en de plannen van minister Hugo de Jonge, nauwlettend in de gaten.”


Geschreven door Lars Pinkster 22 februari 2023

Actueel

Meer nieuws
21 september 2023

Internationaal award bemanning Gronings vrachtschip voor redding drenkelingen Atlantische Oceaan

Op 28 december 2022, heeft de bemanning van het ms Hanze Göteborg, midden op het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan vier Amerikaanse drenkelingen gered.

Lees meer
08 juni 2023

Nieuw leiderschap aan boord: Hanzevast benoemt een nieuwe Directeur Shipping

Hanzevast bedankt Peter Dekker hartelijk voor de afgelopen zeven jaar, waarin hij met veel toewijding aan het roer heeft gestaan van Hanzevast Shipping en verwelkomt Anita van der Laan als zijn opvolger.

Lees meer
19 mei 2023

Beleggen: "Buy low, sell high"

Wellicht de bekendste quote van de Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffet. Het klinkt logisch, en dat is het ook. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Beleggers blijken historisch gezien slecht in het “timen van de markt”, ongeacht hun ervaring.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.