Scherp aankopen en actief beheren

De succesfactoren van onze beleggingen

img-banner

Divisies

Hanzevast biedt u de mogelijk te beleggen in alternatieve investeringen. We concentreren ons daarbij op investeringen in vastgoed, scheepvaart en private equity.


De kernactiviteiten van Hanzevast real estate omvatten het verhuren en het managen van commercieel vastgoed. Namens de beleggers in onze vastgoedfondsen voeren wij het financieel, commercieel en technisch beheer van onze gebouwen.  Een 24/7 nooddienst maakt ook deel uit van onze dienstverlening.Hanzevast shipping is een in Groningen gevestigde, internationaal georiënteerd en wereldwijd opererende rederij. Sinds 2001 faciliteren wij de internationale handel over zee. 

Hoe het werkt

Beleggen via Hanzevast gaat eenvoudig online. Na het aanmaken van een Mijn Hanzevast account bent u klaar om uw eerste investering te plaatsen.

Een account aanmaken
Het registreren van een account gaat eenvoudig via de website. Na het afronden van uw registratie moeten uw gegevens door ons gecontroleerd worden alvorens u een investering kan doen. Dit doen wij direct. U krijgt middels een e-mail bericht indien de controle is uitgevoerd. U kunt met een goedgekeurd account direct investeren.

Een investering plaatsen
Investeren kan altijd als het fonds beschikbaar staat op de website en is heel eenvoudig. Nadat u uw deelnamebedrag heeft geselecteerd, akkoord bent gegaan met de voorwaarden en uw betaling heeft gedaan verwerken wij direct uw investering en bent u investeerder bij Hanzevast. 

Uw belegging beheren
Via het Hanzevast investeringsplatform kunt uw beleggingen bekijken. Handig, want daarmee heeft u altijd inzicht in uw beleggingen. Zijn er ontwikkelingen in het fonds? Dan wordt u direct op de hoogte gebracht. Op het platform treft u ook het prospectus aan. Het prospectus is altijd leidend.

1. U investeert

U kunt al deelnemen vanaf €1.000,-. Uiteraard ontvangt u van ons uitgebreide informatie over de belegging en het risicoprofiel.

2. Wij beheren

Onze eigen beheersorganisaties beheren de beleggingen met een beleid gericht op het genereren van meerwaarde voor beleggers en zakenpartners.

3. U ontvangt rendement

Het rendement van de belegging komt voort uit de exploitatie en uiteindelijke verkoop van de objecten. Dit rendement keren wij elk kwartaal aan u uit.

Beleggen via Hanzevast

Producten

Goede rendementen en fiscale optimalisaties zijn basisvereisten van onze investeringsfondsen. U kunt profiteren van de beleggingsexpertise van Hanzevast.

Investeringsfondsen

Beleggen bij Hanzevast gaat via niet-beursgenoteerde investeringsfondsen. Elk fonds heeft een eigen beleggingsbeleid en wordt gestructureerd in een separate juridische entiteiten. Een investeringsfonds haalt geld op door de uitgifte van participaties. Door deze participaties te kopen, wordt u mede-eigenaar van het fonds. U investeert dus in het eigen vermogen.

Kapitaalstructuur

Een fonds is doorgaans gefinancierd met eigen vermogen (opgehaald bij beleggers) en vreemd vermogen (geleend bij een bank). De verhouding eigen vermogen en vreemd vermogen is van belang voor het risicoprofiel van een belegging. Het beleggingsbeleid van een belegging bepaalt hoeveel vreemd vermogen er maximaal is toegestaan.

Wat gebeurt er met uw geld?

Het geld dat een investeringsfonds ophaalt wordt geïnvesteerd in de bouw of de aankoop van woningen, kantoren, winkelcentra of schepen. Het doel verschilt per fonds en staat van tevoren vast. U kiest dus zelf waarin u investeert en waar u dus mede-eigenaar van wordt.

Rendement

Positieve rendementen staan aan de basis van onze producten. De investeringsfondsen verdienen geld aan de verhuur en uiteindelijke verkoop van de investering. Als mede-eigenaar van een fonds is dit uw rendement.

Risicoprofiel

Elk fonds heeft een eigen risicoprofiel. Dit risicoprofiel kunt u terugvinden in de fondsinformatie. Een investeringsfonds met een hoog risicoprofiel streeft doorgaans ook naar een hoger rendement. Een risicoprofiel van de laagste categorie betekent echter niet dat een fonds risicovrij is. 

Tarieven

Omdat we volledig digitaal werken, kunt u via ons tegen relatief lage kosten investeren. We vertellen u graag wat meer over onze vergoedingsstructuur.

Fondsspecifiek

Hoe wij ons geld verdienen, kan per investeringsfonds verschillen. We zorgen altijd voor een duidelijke vergoedingsstructuur zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarom beschrijven deze structuur altijd in het informatiemateriaal. Over het algemeen kennen we twee typen vergoedingen: de uitgiftevergoeding en de beheervergoeding.

Type vergoedingen

De uitgiftevergoeding is een eenmalige vergoeding voor onze werkzaamheden bij het tot stand brengen van een investeringsfonds. Doorgaans is dit een percentage van het vermogen. De beheervergoeding compenseert onze dagelijkse inspanning in het beheer van het fonds. Vaak is dit een percentage van de inkomsten.

Lopende kosten factor

De lopende kosten factor is een term die aangeeft hoeveel doorlopende kosten aan een investeringsfonds toegerekend worden. Het is de verhouding van de doorlopende fondskosten en de gemiddelde intrinsieke waarde van een bepaald fonds. De lopende kosten factor van een fonds staat in het informatiemateriaal aangegeven.

Benieuwd naar onze beleggingen?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.