Navigatie overslaan

Verlenging langjarige samenwerking N-Sea en Hanzevast

Op 3 februari jl. hebben N-Sea, gevestigd in Dordrecht, en Hanzevast, een meerjarige contract verlenging afgesloten voor het Hanzevast Offshore Support Vessel (OSV), de “Noordhoek Pathfinder”.

De samenwerking tussen N-Sea en Hanzevast is 12 jaren geleden begonnen, toen N-Sea de “Noordhoek Pathfinder” in bareboat contract namen. In de afgelopen 12 jaar heeft de Offshore markt roerige tijden met hoge volatiliteit in inkomsten gekend, maar is N-Sea de Noordhoek Pathfinder blijven inzetten. “Juist in moeilijkere tijden leer je elkaar kennen en dan weet je wat je aan elkaar hebt. Dat schept een vertrouwensband,” aldus Peter Dekker, directeur Hanzevast Shipping. “Wij zijn dan ook erg tevreden over het prolongeren van het contract en blij dat het schip N-Sea zo goed bevalt.”

De “Noordhoek Pathfinder”, zal voorts zijn werk bij N-Sea voortzetten onder Nederlandse vlag. Het schip is bij uitstek geschikt N-sea te ondersteunen bij het gedetailleerd in kaart brengen van de zeebodem door middel van “under water surveys”. Hiernaast houdt N-Sea zich bezig met het opsporen en opruimen van munitie, het inspecteren en repareren van onder andere pijpleidingen en hoogspanningskabels. Dit is bijzonder relevant voor de olie-gas exploratie alsmede voor het aanleggen van windmolenparken op zee, waarvoor met zogenaamde kabelleggers kilometer lange kabels over de zeebodem gelegd moeten worden. N-Sea is met name actief op de Noordzee en werkt samen met onder andere Tennet en Mutual Energy.

Hanzevast wenst N-Sea, het schip en haar bemanning een goede vaart toe.


Geschreven door Lars Pinkster 31 maart 2023

Meer Hanzevast

Meer nieuws
31 maart 2023

Participant aan het woord

Wat krijg je als je een participant op zakenreis, Guinee en een Hanzevast schip samenneemt? Een vrij uniek en indrukwekkend verhaal. Een aantal weken geleden ontvingen wij een bijzonder bericht. Eén van onze participanten, Jan Otto uit het Groningse Hoogezand, liep tijdens zijn zakenreis een wel héél bekend schip tegen het lijf.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.