Navigatie overslaan

Participant aan het woord

Wat krijg je als je een participant op zakenreis, Guinee en een Hanzevast schip samenneemt? Een vrij uniek en indrukwekkend verhaal. Een aantal weken geleden ontvingen wij een bijzonder bericht. Eén van onze participanten, Jan Otto uit het Groningse Hoogezand, liep tijdens zijn zakenreis een wel héél bekend schip tegen het lijf. Graag delen wij deze mooie ontmoeting in het verre Guinee met u.

Een bekend schip

Jan Otto vertelt hoe een aantal vrije uren hebben geleid tot een bijzondere ontdekking in de haven van Conakry: “Beste Hanzevast, ik ben op zakenreis in Guinee en had een aantal uren over om wat rond te kijken in Conakry. Er is hier toeristisch niet veel te zien, dus leek het mij een goed idee om eens te gaan kijken in de haven van de grootste stad van het land. Natuurlijk is het niet eenvoudig om in het afgesloten deel van een haven te kijken, maar na veel praten met een aantal officials is het toch gelukt. Ik liep er rond en zag tot mijn grote verbazing een wel heel bekend schip. De Hanze Gdansk! Wat een toeval! Ik heb zelf een aandeel in zusterschip de Hanze Gendt en herkende de unieke en kenmerkende kleurstelling van de schepen meteen."

De ontmoeting

Na het signaleren van het schip was Jan Otto vastbesloten om het schip eens van dichtbij te bekijken: “Al vrij snel nadat ik het schip had gezien was ik voornemens om een praatje te gaan maken met de kapitein. Dit zou mij als aandeelhouder immers moeten lukken? Een half uur later, na veel onderhandelen met autoriteiten mocht ik de kapitein een handje schudden. Hij was natuurlijk net zo verbaasd als ikzelf, een Nederlander uit Groningen in de haven van de Guineese hoofdstad. We hebben er beide hartelijk om gelachen en in een goede stemming ben ik weer vertrokken op weg naar huis! Ik wil graag de kapitein en de rest van de bemanning bedanken voor hun gastvrijheid.”

Hartelijk dank, Jan Otto voor het delen van dit bijzondere verhaal. Hanzevast is trots op de betrokkenheid van en duurzame relatie met onze participanten.

Let op: mocht u op reis ook één van de G-schepen in een haven willen spotten, let er dan op dat de Hanze Gendt, sinds haar tien jaar survey eind 2022 in de Hanzevast kleuren donkergroen en steenrood geverfd is.


Geschreven door Lars Pinkster 31 maart 2023

Meer Hanzevast

Meer nieuws
31 maart 2023

Hanzevast tilt kantoorpand samen met nieuwe huurder naar A+ energielabel

Vanaf 1 september jl. verwelkomt Hanzevast een nieuwe huurder in haar verduurzaamde pand aan de Displayweg 4 te Amersfoort. Het pand, vanaf heden voorzien van energielabel A+, wordt in zijn geheel gehuurd door verzekeringsmaatschappij Nedasco B.V. De huurovereenkomst omvangt een periode van acht jaar, waarna verlengd kan worden met periodes van vijf jaar.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.