Navigatie overslaan

Nieuwe aankoop Woned NV - Ruyterkade 105-106

Op de valreep naar het nieuwe jaar heeft WONED nog een laatste acquisitie in 2021 afgerond.

Aan de Ruyterkade 105-106 te Amsterdam is op 28 december jl. het Rijksmonument De Zeevaart aangekocht.

Het betreft een zeer prominent gelegen Rijksmonument in het centrum van Amsterdam. Oorspronkelijk gebouwd voor wonen en werken, heeft het pand nog steeds meerdere functies.

Op de bovenste etages bevinden zich 4 woningen, allen met blijvend vrij uitzicht over het IJ. Het Centraal Station is de directe buurman, navenant aantrekkelijk is het gebouw ook voor commercieel gebruik.

Op dit moment is het hele gebouw, inclusief de woningen langjarig verhuurd aan één gebruiker. Op de begane grond bevindt zich een horecabedrijf annex terras.

Het pand kent een rijke historie en is in 1884 gebouwd met winkels, remise en ijskelder. Tijdens de meest recente renovatie in 2015 is het omvangrijk gemoderniseerd, waarbij de woningen o.a. zijn voorzien van modern sanitair en dito keukens.

Met deze aankoop onderstreept Woned haar duurzame ambitie om te investeren in het uitbreiden, verduurzamen en conserveren van het woningbestand in Nederland.

Inclusief deze aankoop is de portefeuille in 2021 gegroeid met Euro 12,83 mio hetgeen overeenkomt met een groei van 56%.

Op basis van de recente taxatie van de portefeuille en deze aankoop stijgt de handelskoers van het certificaat naar Euro 1.228,72.

Dat komt overeen met een stijging met ca. 16,4% over heel 2021.

Deze aankoop biedt Woned de mogelijkheid om weer extra investeerders toe te laten. Voor meer informatie over actuele handelskoers en instap voorwaarden verwijzen we u naar www.Woned.nl.


25 januari 2022

Actueel

Meer nieuws
13 maart 2024

Fijn dat zij er zijn – de vastgoedbeleggers!

Het rendement van vastgoedbeleggingen in huurwoningen is door een opeenstapeling van maatregelen het afgelopen jaar onder druk komen te staan. Dit staat de grote woningbouwopgave in de weg - maar er is hoop!

Lees meer
06 maart 2024

Het Panamakanaal droogt op

Twee van ’s werelds drukste scheepvaartroutes kampen tegelijkertijd met ernstige verstoringen. Recorddroogte ontwricht de handel via het Panamakanaal, terwijl handelsschepen op weg naar het Suezkanaal met raketten en drones bestookt worden door Jemenitische Houthi-rebellen.

Lees meer
25 januari 2024

Hanzevast capital NV feliciteert Sebastiaan Weijers met benoeming tot financieel directeur

Per 9 januari 2024 is de heer Sebastiaan Weijers toegetreden tot de directie van Hanzevast capital NV als financieel directeur (CFO). De heer Weijers heeft een Master Bedrijfskunde van de TSM Business School Enschede en ruim 12 jaar ervaring in de financiële sector bij onder andere Deloitte, Rabobank en ING Bank.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.