Navigatie overslaan

Ms Hanze Gdansk in Rotterdam, 100 beleggers komen aan boord

Op vrijdag 29 september 2023 heeft zich voor de investeerders in de Hanze G-serie schepen een unieke kans voorgedaan. Gezien de internationale vaarroutes, zijn de vier schepen maar zelden in de buurt. Voor het eerst in jaren bestond de mogelijkheid om één van de vier schepen, de Hanze Gdansk, te bezoeken in Rotterdam.

Bijna 100 beleggers maakten hier gebruik van en brachten een bezoek aan de 180 meter lange en 35 meter brede Handysize bulker. De kapitein verzorgde persoonlijk de rondleiding op het schip waarin zelfs de drie verdiepingen tellende machinekamer met de hoofdmotor en het verblijf van de kapitein werden opengesteld voor de gasten.

Een indrukwekkende ervaring, vooral de hoofdmotor van bijna 4 etages hoog. Wij hebben 10 jaar geleden in de Hanze G-schepen geïnvesteerd, maar dit is de eerste keer dat ik het schip daadwerkelijk kan zien,” aldus een participant.

“Gezien de internationale inzetbaarheid en wereldwijde vaarroutes zijn de schepen sindsdien slecht 3 keer voor onderhoud in de buurt geweest. Wij zijn dan ook zeer verheugd, dat wij een bezoek voor de investeerders mogelijk konden maken. De komst van zoveel betrokken beleggers is mooi. Wij kijken terug op een geslaagde dag voor en met onze beleggers”, aldus Manon Wolters, algemeen directeur van Hanzevast.

Het ms Hanze Gdansk ligt tot 7 oktober 2023 in droogdok in Botlek-Rotterdam voor haar tienjaarlijks groot onderhoud. Tijdens de dokking vinden er veel keuringen en controles plaats, wordt het schip van een nieuwe verflaag voorzien en alle veiligheidssystemen getest. Dat deze veiligheidssystemen worden getest weten de gasten maar al te goed. Tot grote schrik, ging tijdens de rondleiding het alarm inclusief de misthoorn af. Waarna een groep van circa 30 personen 5 minuten lang in complete duisternis in de kombuis hebben gewacht. Het ms Hanze Gdansk, een Handysize bulkcarrier van 35.000 BRT is onderdeel van de vier bulkers uit het Vlootfonds Hanzevast 3. De Hanze G-serie vaart onder Nederlandse vlag en heeft Groningen als thuishaven.


04 oktober 2023

Actueel

Meer nieuws
21 september 2023

Internationaal award bemanning Gronings vrachtschip voor redding drenkelingen Atlantische Oceaan

Op 28 december 2022, heeft de bemanning van het ms Hanze Göteborg, midden op het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan vier Amerikaanse drenkelingen gered.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.