Navigatie overslaan

Internationaal award bemanning Gronings vrachtschip voor redding drenkelingen Atlantische Oceaan

Op 28 december 2022, heeft de bemanning van het ms Hanze Göteborg, midden op het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan vier Amerikaanse drenkelingen gered.

Na meer dan twee uur zoeken in de ondertussen ingevallen nacht, had de bemanning het reddingsvlot, waarin de drenkelingen zich bevonden, in vizier gekregen. Nadat het 180 meter lange ms Hanze Göteborg zich op ruwe zee in het donker langszij dit slechts 4m2 grote vlot wist te manoeuvreren, konden de vier mannen via een Jacobsladder van het vlot worden gered. Ze hadden toen 22 uur stuurloos op de oceaan rondgedobberd.

Direct na de redding van de laatste opvarende zonk het half ondergelopen reddingsvlot. In het kader van de Nationale Week van de Zeevaart in de Filipijnen, heeft het Filipijnse Ministerie van Transport besloten om aan de bemanning van ms Hanze Göteborg de volgende award toe te kennen: MARINA Honours Exceptional Bravery at Sea, als erkenning voor hun exceptionele inzet bij deze reddingsoperatie.

“Wij zijn ontzettend trots op deze erkenning en waardering voor onze Filipijnse zeevarenden”, aldus Anita van der Laan, directeur van Hanzevast Shipping. “Het is een mooie bevestiging van de kwaliteit en de belangrijke rol die Filipijnse zeevarenden op de wereldzeeën hebben.”

Het ms Hanze Göteborg, een Handysize bulkcarrier van 35.000 BRT is onderdeel van de vier bulkers uit het Vlootfonds Hanzevast 3. De Hanze G-serie vaart onder Nederlandse vlag en heeft Groningen als thuishaven.


21 september 2023

Actueel

Meer nieuws
08 juni 2023

Nieuw leiderschap aan boord: Hanzevast benoemt een nieuwe Directeur Shipping

Hanzevast bedankt Peter Dekker hartelijk voor de afgelopen zeven jaar, waarin hij met veel toewijding aan het roer heeft gestaan van Hanzevast Shipping en verwelkomt Anita van der Laan als zijn opvolger.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.