Navigatie overslaan

Russische inval in Oekraïne

Donderdag 24 februari jl. is Rusland buurland Oekraïne binnengevallen. De internationale gemeenschap heeft hierop met strenge economische sancties gereageerd. De daaruit voortvloeiende schade voor Rusland is groot. Omgekeerd moet ook met tegenvallers worden gerekend. Wat betekent dat voor uw beleggingen bij Hanzevast? Bijgaand informeren we u over de gevolgen die voor u belangrijk kunnen zijn.

Vastgoed
Met investering in een vastgoedfonds van Hanzevast investeert u direct in kantoorgebouwen of woningen. De prijsontwikkeling op de vastgoedmarkt staat goeddeels los van de prijsontwikkelingen op aandelenbeurzen en kenmerkt zich door geringe schommelingen. Historisch gezien heeft een investering in onroerend goed daarom een stabiliserend effect op uw beleggingsportefeuille. Ook nu heeft de vastgoedmarkt haar eigen dynamiek. Oekraïense vluchtelingen kunnen de vraag naar huisvesting op de reeds gespannen woningmarkt verder vergroten.

Scheepvaart
Door de oorlogshandelingen zijn de havens van Oekraïne beschadigd of onbereikbaar geworden. Goederenstromen van en naar Oekraïne zijn daardoor opgedroogd. Wereldwijd wordt naar alternatieve leveranciers en afnemers gezocht. Zoals in onderstaande grafiek is weergeven zijn de vrachtprijzen de afgelopen week nog zeer gering gestegen. Binnen de gebruikelijke schommelingen kwalificeren we dit als stabiel.

Hanzevast heeft geen schepen in de Zwarte zee of Rusland en heeft geen contracten afgesloten voor reizen van of naar deze gebieden. De sterkt gestegen prijzen voor olie en gas hebben consequenties voor de scheepvaart. Aangezien de kosten daarvan ten laste van de bevrachters komen en niet voor het schip, heeft dit echter geen effect op de exploitatie van de Hanzevast scheepvaartfondsen. Bijkomend effect van genoemde prijsstijgingen is de internationale roep om een grotere onafhankelijkheid van Rusland betreffende de levering van gas en olie. Ten gevolge daarvan is een stijging van offshore activiteiten in onder andere de Noordzee te verwachten. De ontwikkeling van gasvelden en windparken gaat versterkt ter hand genomen worden, waardoor de vraag naar goed geoutilleerde offshore schepen aantrekt.

Bemanning
Aan boord van de Hanzevast schepen werken zes Oekraïense bemanningsleden. De meesten van hen willen zo snel mogelijk van boord en naar huis. Hanzevast Shipping doet haar best om hier zo spoedig mogelijk aan tegemoet te komen.

Wenst u op de hoogte gehouden te worden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.
Erop vertrouwend u hiermee van dienst te zijn

Stanley Thakoersingh
Hoofd sales


Geschreven door Hanzevast 04 maart 2022

Actueel

Meer nieuws
02 juli 2024

De Wet betaalbare huur is ingegaan – met de beste bedoelingen

Op dinsdag 25 juni 2024 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Betaalbare Huur (WBH). De WBH heeft als doel huurders te beschermen en huurwoningen betaalbaarder te maken – een doelstelling die in beginsel eenieder onderschrijft, maar waarbij de aanbodkant buiten beschouwing is gelaten. 

Lees meer
02 juli 2024

Hanzevast Real Estate verwelkomt nieuwe huurder en verhoogt energieprestatie van kantoorpand naar energielabel A+

Vanaf 1 oktober zal Hanzevast Real Estate een nieuwe huurder verwelkomen in het kantoorpand aan de Linie 580-596 in Apeldoorn. Top Taal NT2-experts B.V. zal de begane grond en de derde verdieping in zijn geheel huren voor de eerst komende vijf jaar, waarmee een nieuwe fase in de bezetting van het pand wordt ingeluid.

Lees meer
02 juli 2024

Een warm welkom voor onze nieuwe Sales Accountmanager, Mark Faber

Het is ons een genoegen om Mark Faber te verwelkomen als onze nieuwe Sales Accountmanager. Met zijn uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening  zijn wij overtuigd dat hij een waardevolle aanwinst is voor ons team. 

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.