Navigatie overslaan

Hanzevast tilt kantoorpand samen met nieuwe huurder naar A+ energielabel

Vanaf 1 september jl. verwelkomt Hanzevast een nieuwe huurder in haar verduurzaamde pand aan de Displayweg 4 te Amersfoort. Het pand, vanaf heden voorzien van energielabel A+, wordt in zijn geheel gehuurd door verzekeringsmaatschappij Nedasco B.V. De huurovereenkomst omvangt een periode van acht jaar, waarna verlengd kan worden met periodes van vijf jaar.

“Het project is een mooi voorbeeld, van hoe huurder en verhuurder samen tot een succesvolle transformatie van een kantorenpand uit 1999 kunnen komen. Meteen aan het begin van de huuronderhandelingen is er gezamenlijk een ambitieus en omvangrijk plan gemaakt om het pand te verduurzamen en naar een zeer hoog energie efficiëntie niveau te tillen. Het is een verduurzamingsproject geworden, gebaseerd op “nieuwe” toepassingen van bestaande technieken,” aldus Manon Wolters, algemeen directeur Hanzevast Capital.

Het pand aan de Displayweg 4 te Amersfoort is onderdeel van vastgoedfonds Hanzevast Holland 45 CV dat al jaren een goed rendement levert aan haar beleggers. Door het verduurzamen van het pand wordt een volgende stap gezet in het beleid, waarvan duurzaamheid een kernwaarde is en biedt het op deze manier een uitstekend perspectief voor het verloop van het fonds. Het fonds is tevens kortgeleden vrij van hypothecaire lening, wat het rendement voor de participanten in de toekomst ten goede zal komen. In de maand april vindt er voor de participanten een fysieke jaarvergadering plaats. De jaarvergadering zal voorafgaand voorzien zijn van een rondleiding door het pand aan de Displayweg, zodat de participanten de kans krijgen om alle vernieuwingen met eigen ogen te aanschouwen.

Het gebouw was in het verleden voorzien van een F energielabel, maar is nu volledig gasloos en voorzien van een A+ energielabel. Zowel verwarming als verkoeling wordt nu op een duurzame manier gedaan met behulp van een VRV warmtepomp. De verdiepingsvloeren zijn gerenoveerd en voorzien van vloerverwarming voor optimaal comfort. Zelfs de lift, die stamde uit de jaren 90’, is opgeknapt en heeft nu een frisse en moderne uitstraling.

Na de renovatie heeft de huurder het gebouw voorzien van een hoogwaardig installatiepakket waaronder PVC-vloeren, gedeeltelijk glazen scheidingswanden en een volledig ingerichte professionele keuken op de begane grond. Tevens is elke verdieping voorzien van een luxe pantry. Als onderdeel van de afspraken tussen huurder en verhuurder is het pand casco gerenoveerd opgeleverd en is het systeemplafond met TL-armaturen vervangen door een nieuw systeemplafond met LED-verlichtingsarmaturen.

De verhuurder, Vastgoedfonds Hanzevast Holland 45 CV, werd tijdens het proces bijgestaan door Hanzevast Real Estate. Namens de verhuurder wenst Hanzevast, Nedasco de aankomende jaren veel succes toe op deze prachtige locatie. Daarnaast bedankt Hanzevast haar partners KONE, Marvo Systeemplafonds en Draaijer voor de prettige samenwerking en hun bijdrage aan dit verduurzamingstraject.


Geschreven door Lars Pinkster 31 maart 2023

Meer Hanzevast

Meer nieuws
22 februari 2023

2022 goed jaar voor beleggers bij Hanzevast Capital NV

Een lage bevoorschotting, een stijgende vastgoedmarkt en hoge dagopbrengsten in de scheepvaart, hebben in 2022 geleid tot hoge rendementsuitkeringen aan de investeerders binnen de Hanzevast Capital NV.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.