Hanzevast Shipping

Uw partner in scheepvaart sinds 2001: Kwaliteit, wereldwijd

img-banner

Schone scheepvaart

Sinds haar oprichting in 1995 is duurzaamheid een kernwaarde binnen Hanzevast. Duurzaamheid wordt derhalve niet enkel als ethisch verantwoord beschouwd, maar als een concrete werkwijze die zowel toekomstbestendig als van collectief belang is.

Duurzaamheid vormt ook bij Hanzevast shipping een rode draad. Sinds 2017 meet en publiceert Hanzevast de CO2-uitstoot van haar vloot van vier Handysize bulkcarriers met 35.000 ton laadvermogen. Toen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) onlangs haar leden verzocht om de gegevens omtrent de CO2-uitstoot aan te leveren, kon Hanzevast dit per ommegaande doen: “Uit deze gegevens blijkt dat in 2018 de CO2-emissie per tonkilometer van onze vloot tot 25 maal lager ligt dan bij vergelijkbaar vervoer over de weg, zoals zwaarbeladen vrachtwagens (bron: CO2emissiefactoren)”, aldus Dekker. 

Daarnaast zal Marine Service Noord de engineering, productie en installatie van Ballast Water Treatment Management Systemen (BWMS) verzorgen voor de vloot van Hanzevast. Dit is conform de eisen gesteld door de International Maritime Organisation (IMO) om zorg te dragen voor het ecosysteem in de verschillende wateren. Hanzevast heeft na een zorgvuldige afweging van de verschillende systemen besloten om het Ocean Guard® Ballast Water Treatment Management Systeem zo snel mogelijk aan te schaffen en te implementeren om zorg te dragen voor de desbetreffende organismen en ecosystemen. Het eerste schip waar het systeem wordt ingebouwd is de Hanze Gdansk.

Duurzaamheid is een thema dat een ieder op de wereld aangaat, maar het begint bij jezelf Peter Dekker

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.