artikelen

Hanzevast verhuist naar Centrumlocatie in Groningen

Na 25 jaar aan de Verlengde Hereweg in Groningen gevestigd geweest te zijn, is Hanzevast per één september jl. verhuisd naar de binnenstad van Groningen. Daarmee kiest Hanzevast nadrukkelijk voor een locatie dichter bij de OV knooppunten.

LEES VERDER

JSB Hanze Göteborg september 2020

Namens de uitgevende instelling brengen wij u hierbij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg NV alsmede de aan dit fonds gelieerde 8,0% Junior Secured Bond – ms Hanze Göteborg.

LEES VERDER

2019 goed jaar voor beleggers van Hanzevast Capital NV

Alhoewel de stijging van de markt vooral betrekking heeft op het residentiele vastgoed, hebben ook de beleggers in kantorenfondsen zich kunnen verheugen op betere rendementsuitkeringen in 2019. Daarnaast heeft Hanzevast Capital een aantal restituties op het ingelegde kapitaal uitbetaald.

LEES VERDER

Meeuwenlaan

​De verkoop van Kamerpoort 1 & 2 gelegen aan de Meeuwenlaan 4 te Zwolle is afgerond. Het pand is verkocht aan BPD Europe B.V. in samenwerking met Jansen vastgoed. Het kantoorgebouw was onderdeel van het Hanzevast Fusiefonds...

LEES VERDER

Uitnodiging schriftelijke vergadering JSB Hanze Göteborg 10 juli 2020

De jaarlijkse vergadering van bondhouders zal 10 juli aanstaande schriftelijk plaatsvinden. Indien u hierover informatie wilt ontvangen kunt u zich aanmelden voor de Hanzevast Portal. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar participanten@hanzevast.nl

LEES VERDER

JSB Hanze Göteborg juni 2020

Namens de uitgevende instelling brengen wij u hierbij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg NV alsmede de aan dit fonds gelieerde 8,0% Junior Secured Bond – ms Hanze Göteborg.

LEES VERDER

Nieuwe benoemingen in de directie van Hanzevast Capital NV

Annemieke Docter maakt daarbij een overstap van AAM (Aegon Asset management, Den Haag) naar Hanzevast Capital NV in Groningen waar zij de nieuwe CFO is... Peter Dekker is sinds 2016 Algemeen Directeur van Hanzevast Shipping BV. Naast deze functie is hij nu ook benoemd in de directie van Hanzevast Capital NV...

LEES VERDER

Renovatie Waalhaven

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de verbouwing van de entree van het pand ‘Waalstaete’. Het doel van deze verbouwing was; de entree aantrekkelijker maken en een ‘wauw’ gevoel creëren wanneer men het pand binnenkomt.

LEES VERDER

Onze collegae op zee

Heden ten dage, gevolge het Corona virus, staan de bemanningsleden voor uitdagingen waar U en wij slechts naar kunnen gissen: ver van huis, van vrouw en kinderen, van vrienden en familie. Ze kunnen of mogen niet van boord vanwege overheidsmaatregelen in het land waar het schip zich bevindt, en daarnaast...

LEES VERDER

Nieuwe huurovereenkomst Kantoorgebouw Kranenburg te Groningen

​​​Hanzevast heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met het Rijksvastgoedbedrijf voor kantoorgebouw Kranenburg te Groningen. Onderdeel van de nieuwe huurovereenkomst is dat het gebouw dit jaar een upgrade krijgt en verder verduurzaamd wordt.

LEES VERDER

Verkoop kantoorgebouw De Brug afgerond

​De verkoop van De Brug aan de Hogeweg in Zaltbommel is afgerond. Coram International B.V. is per 24 december 2019 de nieuwe eigenaar van het kantoorgebouw dat onderdeel was van het Fusiefonds.

LEES VERDER

Wereldpremière op Hanzevast Nieuwjaarsconcert 2020

​Op donderdag 2 januari 2020 luidde Hanzevast, in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest (NNO) en de Oosterpoort, voor de twintigste maal het nieuwe jaar in met het Hanzevast Nieuwjaarsconcert.

LEES VERDER

Groene stroom voor alle panden Hanzevast

De gehele portefeuille van Hanzevast wordt per 1 januari 2020 voorzien van groene windenergie van Vattenfall. Hiermee wordt volledig afgestapt van de zogenaamde 'grijze' stroom binnen de vastgoedportefeuille van Hanzevast.

LEES VERDER

Nieuwe ballastwater behandelingssystemen voor vloot Hanzevast

In de Eemshaven (Groningen) is Marine Service Noord gestart met de installatie van nieuwe ballastwater behandelingssystemen voor de vloot van Hanzevast​. Marine Service Noord zal de engineering, productie en installatie van de ballastwater behandelingssystemen verzorgen.

LEES VERDER

Woned: Voortgang bouw Molukkenstraat

​Zoals u heeft kunnen lezen in recente nieuwsbrieven en/of op onze website is men enkele maanden geleden gestart met bouw van het aangekochte project aan de Molukkenstraat te Groningen.

LEES VERDER

Nieuwbouwwoningen ruim 8 procent duurder dan vorig jaar

De koopprijzen van nieuwbouwwoningen zijn met ongeveer 10 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Het is het zesde ​kwartaal op rij waarin de prijzen van nieuwbouwwoningen sterker stijgen dan de prijzen van bestaande woningen.

LEES VERDER

Middensegment huursector ondanks groei te bescheiden

Sinds 2012 is het middensegment in de huursector in omvang verdubbeld. Goed nieuws voor de werking van de woningmarkt zou je zeggen. Toch is dit slechts gedeeltelijk waar. Met ruim 400.000 woningen op een totale woningvoorraad van meer dan 3 miljoen woningen is het segment nog altijd bescheiden te noemen. ​

LEES VERDER

Van koop naar huur: steeds meer koopwoningen in de verhuur

Bijna 100.000 oorspronkelijke koopwoningen die niet in het bezit zijn van een woningcorporatie waren in 2017 in gebruik als huurwoning. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS naar eigendomsmutaties op de woningmarkt. Deze ontwikkeling staat tegenover de onttrekking van 73.000 huurwoningen, waarvan de eigenaar de bewoner werd.

LEES VERDER

Hanzevast implementeert nieuwe ballastwater management systemen

​Marine Service Noord zal de engineering, productie en installatie van Ballast Water Treatment Management Systemen (BWMS) verzorgen voor de vloot van Hanzevast. Dit is conform de eisen gesteld door de International Maritime Organisation (IMO) om zorg te dragen voor het ecosysteem in de verschillende wateren.

LEES VERDER

Verkoop Le Virage te Hengelo afgerond

​Kantoorgebouw Le Virage aan de Slachthuisweg en Wegtersweg te Hengelo is verkocht aan een particuliere belegger. Tijdens het verkoopproces is Hanzevast bijgestaan door Cushman & Wakefield. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 5.644 m², is voorzien van ruim 150 parkeerplaatsen en bestaat uit twee fasen.

LEES VERDER

Donar en Hanzevast vieren 20-jarig jubileum

Op 27 mei 2019 vierden Donar en Hanzevast ​dat laatsgenoemde precies 20 jaar sponsor van Donar was. Hanzevast is van 1999 tot 2009 hoofdsponsor geweest van de basketbalclub, die op dit moment in de finale om de Nederlandse landstitel strijdt tegen Landstede Zwolle. Onlangs werd de samenwerking uitgebreid gevierd...

LEES VERDER

Nieuwe huurovereenkomst gesloten inzake kantoorgebouw Bremen

DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt) is per 1 juli 2019 de nieuwe huurder van het kantoorgebouw Am Fallturm 9 in Bremen. De looptijd van de huurovereenkomst bedraagt 6 jaar. DLR huurt in totaal ruim 1.000 m², op de 2e en 3e verdieping van het pand.

LEES VERDER

De koopwoningmarkt van 2018: feiten en cijfers

Het jaar 2018 gaat de boeken in als een hectisch jaar voor de koopwoningmarkt. Het tekort aan geschikt aanbod zorgde voor fikse prijsstijgingen en minder verkopen. In dit artikel geven we u een concreet inzicht in de koopwoningmarkt door de ontwikkelingen (en hoe deze tot stand gekomen zijn) uit te lichten.

LEES VERDER

Palazzo Giardino verkocht aan Unistone Real Estate

De verkoop van Palazzo Giardino aan de Oude Middenweg in Den Haag is afgerond. Unistone Real Estate is per 8 april 2019 de nieuwe eigenaar van het pand dat onderdeel was van Hanzevast Fonds 27. Palazzo Giardino is een modern kantoorgebouw met een strategische ligging aan de rand van het bedrijventerrein Forepark...

LEES VERDER

Verkoop kantoorgebouw IJsselpoort afgerond

De verkoop van het kantoorgebouw IJsselpoort te Deventer is afgerond. Een particuliere belegger is de nieuwe eigenaar van het pand aan de Keulenstraat. Kantoorgebouw IJsselpoort was onderdeel van de portefeuille van Hanzevast Fonds 18 C.V. Het gebouw bevindt zich aan de rand van kantorencomplex Hanzepark in Deventer...

LEES VERDER

Hanzevast verkoopt kantoorgebouw in Enschede

Hanzevast heeft de verkoop van La Tramontane afgerond. De Duitse investeerdersgroep EC2 B.V. is de nieuwe eigenaar van het kantoorgebouw aan het Colosseum 2 te Enschede. Het kantoorgebouw is gevestigd op het Kennispark Twente, een voor investeerders zeer interessante locatie vanwege onderzoeksinstituten als...

LEES VERDER

Hanzevast sluit nieuwe huurovereenkomst in Hamburg

FITS Jobs Konzepte vindt ook de komende tien jaar haar onderkomen aan de Bürgerweide in Hamburg. Hanzevast en het Duitse bedrijf dat gespecialiseerd is in arbeidsbemiddeling hebben een nieuwe huurovereenkomst gesloten. FITS Jobs Konzepte is sinds eind 2015 reeds huurder van het pand.

LEES VERDER

Bouw nieuwbouwproject Molukkenstraat van start

De bouw van de 34 vrije sector huurwoningen aan de Molukkenstraat in Groningen is onlangs van start gegaan. Negentien van deze appartementen zijn onderdeel van de portefeuille van investeringsfonds Woned. De Nieuw-Indische Buurt ondergaat sinds 2005 een forse vernieuwing met als doel om de leefbaarheid te verbeteren...

LEES VERDER

De woningmarkt van Groningen in 2019: Hoe zit het?

Dat op de hedendaagse woningmarkt de vraag het aanbod overschrijdt weet u hoogstwaarschijnlijk wel. Dat het in de grote steden zoals Amsterdam Rotterdam Den Haag en Utrecht dringen is voor een woning waarschijnlijk ook. Maar dat Groningen eind 2018 de populairste regio van Nederland was op huizenwebsite Funda?

LEES VERDER

Negentien nieuwbouwappartementen toegevoegd aan portefeuille Woned

De Molukkenstraat in Groningen krijgt er in 2019 nog eens 34 nieuwbouwappartementen bij. Naast de 34 sociale huurappartementen die Lefier in 2018 gebouwd heeft wordt er dit jaar hetzelfde aantal vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Negentien van deze appartementen zijn aangekocht door Hanzevast...

LEES VERDER

CO2-uitstoot Hanzevastvloot tot 25 maal lager dan wegtransport

Sinds haar oprichting in 1995 heeft Hanzevast duurzaamheid opgenomen als kernwaarde en belangrijke pijler voor het dagelijks beleid. Vele duurzame initiatieven zijn sindsdien genomen en ondersteund. Zo is Hanzevast launching customer van de slimme Toon thermostaat en bezit en beheert ze een van de meest duurzame kantoorportefeuilles van Nederland.

LEES VERDER

Uitkeringen aan beleggers kantorenfondsen Hanzevast hervat

De afgelopen jaren moest Hanzevast onder druk van diverse financiers de rendementsuitkeringen aan haar beleggers staken. Door het herstel van de kantorenmarkt zijn ook de taxatiewaarden weer gestegen. Wat ook helpt is de verbeterde balanspositie van de banken...

LEES VERDER

Foutieve vermelding Woned in artikel beleggingsblad Effect

Woensdag 19 december 2018 heeft het beleggingsblad Effect een artikel gepubliceerd over beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Hoewel verheugd met de aandacht voor investeringsfonds Woned is Hanzevast ongelukkig met deze foutieve...

LEES VERDER

Geslaagde 19e editie Hanzevast Nieuwjaarsconcert

Donderdag 3 januari 2019 luidde Hanzevast voor de negentiende maal het nieuwe jaar traditiegetrouw in met het Hanzevast Nieuwjaarsconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) in de Oosterpoort in Groningen. Onder leiding van dirigent Per-Otto Johansson...

LEES VERDER

OSV Pathfinder installeert werkklasse-ROV in Delfzijl

Offshore Support Vessel (OSV) de Pathfinder is vanwege geplande aanpassingen de haven van Delfzijl ingevaren. Daar zullen verschillende technische onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden, waaronder aanpassingen aan het materieel aan dek en de installatie van een geavanceerde onderwaterrobot (werkklasse-ROV).

LEES VERDER

UWV en Hanzevast tekenen langjarige huurovereenkomst en verduurzamen kantoorgebouw

Hanzevast heeft namens Vastgoedfonds Hanzevast Holland 52 CV een langjarige huurovereenkomst afgesloten met UWV voor kantoorgebouw De Kroon in Arnhem. UWV is hierdoor de komende 6 jaar gevestigd in het gebouw aan de Kronenburgsingel 4. Onderdeel...

LEES VERDER

Beleggen in Nederlandse woningen? 5 aandachtspunten

De Nederlandse investeringsmarkt is hot. Mensen willen rendement over hun spaargeld halen, maar sparen wordt vanwege de lage rentestand voor velen niet als interessant beschouwd. Een groot deel van de (potentiële) beleggers heeft zijn ogen gericht op investeren...

LEES VERDER

Hanze Gdansk ontvangt vernieuwde klassecertificaten

Deze maand heeft de Hanze Gdansk haar verplichte vijfjaarlijkse keuring ondergaan waarbij de relevante klassecertificaten zijn vernieuwd. Het betrof haar eerste dokking aangezien het schip in 2013 in de vaart is gekomen. Omdat het schip ook onderwater...

LEES VERDER

Hanzevast verhuurt én verduurzaamt kantoorruimte Palazzo Giardino

Hanzevast heeft met ingang van 1 november twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten. Twee afzonderlijke partijen vinden de komende 5 jaar hun onderkomen in Palazzo Giardino aan de Oude Middenweg in Den Haag. Hanzevast zet daarnaast in op de verduurzaming van het gebouw.

LEES VERDER

Herfinanciering Vastgoedfonds Hanzevast Duitsland 2 CV succesvol afgerond

Namens Vastgoedfonds Hanzevast Duitsland 2 CV heeft Hanzevast een vijfjarige financiering afgesloten bij een Duitse bank. De bestaande financiering bij een Nederlandse bank is hiermee volledig afgelost. Middels een tender zijn meerdere nationale en internationale financiers benaderd voor deze herfinanciering...

LEES VERDER

De rol van AFM en DNB in financiële markten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB) houden toezicht op financiële markten. Banken, verzekeraars en een groot aantal andere ondernemingen staat onder toezicht van beide instanties, net als Hanzevast. In dit artikel lees je wat de rol is van de AFM en DNB, en hoe ze onderling samenwerken.

LEES VERDER

Flexibilisering en de gevolgen voor de woningmarkt

De Nederlands arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Een vaste baan is allang niet meer vanzelfsprekend en mensen wisselen steeds vaker en sneller van baan. Tussen 2010 tot 2016 steeg het aandeel werkenden met een flexibel arbeidscontract van 31% naar 39%. We zien duidelijke effecten van deze flexibiliteit terug op de woningmarkt.

LEES VERDER

Vergrijzing: wat zijn de gevolgen voor de woningmarkt?

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder. Die vergrijzing heeft gevolgen voor de woningmarkt, omdat ouderen andere woonwensen en voorkeuren hebben. In dit artikel leest u welke effecten de vergrijzing in Nederland op de woningmarkt heeft.

LEES VERDER

De Nederlandse woningmarkt in 2018: Zo zit het

De woningmarkt in Nederland klimt uit een diep dal. De woningmarkt heeft altijd pieken en dalen en je hoort constant dat de prijzen waarschijnlijk nog wel even stijgen. Maar hoe ziet de markt er in 2018 precies uit? En ook interessant: wat heeft de nabije toekomst voor ons petto?

LEES VERDER

Wat zijn alternatieve beleggingen?

Er is een scala aan beleggingsmogelijkheden die interessant zijn voor zowel particuliere- alsmede zakelijke beleggers. Bij Hanzevast kunt u beleggen in alternatieve investeringen en in dit artikel leggen we u exact uit wat alternatieve beleggingen zijn en welke beleggingsmogelijkheden u heeft.

LEES VERDER

Beleggen in vrije sector huurwoningen: wat u moet weten

De laatste jaren is er een sterke toename in vraag naar vrije sector huurwoningen. Een vrije sector huurwoning is een woning met een huurprijs boven de zogenaamde liberalisatiegrens. Waar komt de toenemende vraag naar vrije sector huurwoningen vandaan en wat betekent dit voor dit type woningen als beleggingsproduct?

LEES VERDER

Klassecertificaten ms Hanze Göteborg vernieuwd

Begin juli is de ms Hanze Göteborg het droogdok in Munkebo (Zuid-Denemarken) ingevaren waar zij haar (verplichte) vijfjaarlijkse inspectie heeft ondergaan. De ms Hanze Göteborg heeft in totaal 8 dagen droog gestaan, waarna het schip mét vernieuwde klassecertificaten als nieuw het dok uitvoer.

LEES VERDER

10 trends en ontwikkelingen in de Nederlandse woningmarkt

Meer informatie

Wat te doen met de lage spaarrente?

​De spaarrente ligt rond de nul procent en de pensioenfondsen dreigen de pensioenen te korten. Daarom zoeken steeds meer Nederlanders naar een andere manier om geld opzij te zetten. Sparen is daarbij tegenwoordig gevaarlijker dan beleggen, zegt financieel journalist Janneke Willemse in Goedemorgen Nederland.

LEES VERDER

Huren en kopen: Wat verandert er vanaf 1 juli?

​De huur van een sociale huurwoning stijgt afhankelijk van je inkomen en het minimumloon stijgt weer. Elk jaar worden halverwege het jaar wetswijzigingen van kracht die iets kunnen betekenen voor je persoonlijke financiën.

LEES VERDER

Nieuw kabinetsvoorstel verkleint kansen in sociale huursector

Het kabinet koppelt de inkomensgrens voor sociale huurwoningen aan de grootte van het huishouden, maar door de inkomensgrenzen die het kabinet nu voorstelt, komen juist minder mensen in aanmerking voor een sociale huurwoning. Dit terwijl ze daar wel op aangewezen zijn.

LEES VERDER

Investeren in vastgoed: een stabiele investering

Investeren in vastgoed is een van de meest stabiele investeringen die u als belegger kunt doen. Vastgoed stijgt altijd in waarde, is stabiel en de huidige cijfers van het CBS laten zien dat de woningtekorten nog altijd zullen aanhouden. Investeren in een vastgoedfonds is daarom een goede optie, zo betoogt Esther Dekker in haar artikel.

LEES VERDER

Hypotheekmarkt 1e kwartaal 2019 sterk gekrompen

​Het aantal verstrekte hypotheken is de afgelopen 3 maanden met 14 procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Zowel starters als doorstromers zijn minder actief op de huizenmarkt. De gemiddelde hypotheeksom is desalniettemin gestegen. De gemiddelde hypotheeksom bedroeg 316.000 euro, waar deze het jaar daarvoor om en nabij 310.000 euro lag.

LEES VERDER

Particuliere verhuur maakt opmars in 2018

In 2018 waren er volgens het CBS ruim 280.000 particuliere verhuurders in Nederland. Deze groep verhuurders hadden gezamenlijk ruim 475.000 woningen in de verhuur. Het aandeel woningen dat verhuurd werd door particulieren bedroeg in 2018 ruim 31% van de totale verhuurmarkt, een stijging van 4% ten opzichte van 2012.

LEES VERDER