Woned loopt voor op schema

In de afgelopen periode bent u op de hoogte gebracht van de nieuwste aanwinst voor Woned: 18 deels aan het water gelegen nieuwbouwhuizen- en appartementen in De Rijp. Deze week is ook de verhuur van de woningen van start gegaan.

img-banner

Het animo voor de woningen ligt hoog. Het aantal inschrijvingen overschreed het aantal beschikbare woningen binnen een paar uur. Dankzij een strakke planning en spoedige afwerking van de woningen zullen naar verwachting de eerste bewoners al in augustus hun nieuwe onderkomen kunnen betreden, een maand eerder dan gepland.

Niet alleen het middenhuur segment kampt met een woningcrisis, ook de sociale sector kent een groot tekort aan huurwoningen. Woningcorporaties bouwen onvoldoende woningen om dit probleem aan te pakken, ondanks nieuwe wetgeving waarmee werd beoogd de focus van de corporaties terug te brengen naar hun kerntaak: het bouwen van sociale huurwoningen. 

De woningen in De Rijp worden de komende vijf jaar in de sociale sector verhuurd. Woned levert met deze acquisitie ook in de sociale huursector een bijdrage aan het verminderen van de druk op een overspannen markt en slaagt er daarnaast in een goed rendement te bieden voor haar investeerders.

Klik hier voor het artikel over de acquisitie in De Rijp.

Geschreven door Boudewijn Hulst