Vastgoedfonds Woned NV verkoopt woningen

Het betreft 19 verhuurde appartementen aan de Molukkenstraat te Groningen

img-banner

Alhoewel de woningen, zoals te verwachten, allemaal goed verhuurd zijn, menen we dat het zin heeft om ze te koop aan te bieden. De getaxeerde waarde laat een goed resultaat zien. Dat resultaat willen we, in ieder geval gedeeltelijk, graag voor onze investeerders realiseren.

Woned onderhandelt op dit moment met een aantal partijen over de aankoop van nieuwe objecten. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar de duurzaamheid van deze projecten. Het beleid is daarbij om nog iets op te loeven qua duurzaamheid en kwaliteit.

Door de verkoop ontstaat extra ruimte voor deze nieuwe acquisities. Door de Fiscale Belegging Instelling (FBI) structuur van het fonds zal een deel van de opbrengst, via het dividend, zijn weg vinden naar de belegger.

De te koop aangeboden woningen zijn zo goed als nieuw (2019). Ze kennen en Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) waarde van 0.4 en zijn ondertussen iets onder de markt verhuurd. Ook voor de nieuwe eigenaar bieden ze daarom een goed beleggingsperspectief, aldus Jaap Wolters, directeur Woned.

Geschreven door André Pater