Navigatie overslaan

Nieuwe aankoop Woned NV - Folkingestraat 7-7A

In het verlengde van de museumbrug in Groningen, de verbinding tussen het centraal station en de Vismarkt, treft u de in 2014 verkozen leukste winkelstraat van Nederland. Het is in deze straat waar de nieuwste aankoop in WONED zich bevindt: het rijksmonument “Het Beerenhuis” aan de Folkingestraat 7-7A.

Folkingestraat afbeelding

Het pand kent een rijke historie en is oorspronkelijk gebouwd in 1745. Nadien hebben nog een aantal renovaties plaatsgevonden. Zo is in 1976 de voorgevel van het pand gerestaureerd, in 2018 is het dak (exclusief het zijdak) volledig vernieuwd en zijn alle oude pannen teruggelegd en vastgezet en in 2020 is de gehele buitenzijde opnieuw geschilderd.

Het monumentale pand is gebouwd in een L-vorm, met aan de achterzijde een fraaie stadstuin van circa 106 vierkante meter en een hierin gelegen bijgebouw. Op de bovenste twee etages van het hoofdgebouw bevinden zich vijf wooneenheden.

In het bijgebouw achter het pand bevinden zich nog twee wooneenheden. Naast de woonruimte beschikt het hoofdgebouw op de begane grond over een winkelruimte van 115,8 vierkante meter. Alle ruimtes zijn ten tijde van aankoop volledig verhuurd. Daarnaast beschikt het pand over een ruime zolderverdieping, welke in de toekomst de mogelijkheid biedt om het te verhuren oppervlak uit te breiden.

Met deze aankoop onderstreept Woned haar duurzame ambitie, daar sloop en nieuwbouw onvoldoende bijdragen aan het (duurzaam) oplossen van het woningtekort.
Met de aankoop van dit pand bereikt Woned een aantal resultaten:

-De huurstroom stijgt met 60.395 euro;

-De LTV daalt tot van 54 % tot 51 %;

-Grotere spreiding van de portefeuille;

-Behoud van Nederlands erfgoed.


De portefeuille van Woned NV bestaat na aankoop uit 63 wooneenheden en drie commerciële ruimtes verdeeld over acht locaties. Momenteel is de complete portefeuille verhuurd. De aankoop is gedaan zonder financiering en biedt Woned de mogelijkheid om weer extra investeerders toe te laten.


Geschreven door Stanley Thakoersingh 06 september 2022

Actueel

Meer nieuws
13 maart 2024

Fijn dat zij er zijn – de vastgoedbeleggers!

Het rendement van vastgoedbeleggingen in huurwoningen is door een opeenstapeling van maatregelen het afgelopen jaar onder druk komen te staan. Dit staat de grote woningbouwopgave in de weg - maar er is hoop!

Lees meer
06 maart 2024

Het Panamakanaal droogt op

Twee van ’s werelds drukste scheepvaartroutes kampen tegelijkertijd met ernstige verstoringen. Recorddroogte ontwricht de handel via het Panamakanaal, terwijl handelsschepen op weg naar het Suezkanaal met raketten en drones bestookt worden door Jemenitische Houthi-rebellen.

Lees meer
25 januari 2024

Hanzevast capital NV feliciteert Sebastiaan Weijers met benoeming tot financieel directeur

Per 9 januari 2024 is de heer Sebastiaan Weijers toegetreden tot de directie van Hanzevast capital NV als financieel directeur (CFO). De heer Weijers heeft een Master Bedrijfskunde van de TSM Business School Enschede en ruim 12 jaar ervaring in de financiële sector bij onder andere Deloitte, Rabobank en ING Bank.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring.