Negentien nieuwbouwappartementen toegevoegd aan portefeuille Woned

Hanzevast koopt appartementen aan de Molukkenstraat in Groningen aan

img-banner

De Molukkenstraat in Groningen krijgt er in 2019 nog eens 34 nieuwbouwappartementen bij. Naast de 34 sociale huurappartementen die in 2018 door Lefier gebouwd zijn wordt er dit jaar hetzelfde aantal vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Negentien van deze appartementen zijn aangekocht door Hanzevast als onderdeel van de portefeuille van investeringsfonds Woned.

De appartementen worden gebouwd aan de Molukkenstraat in de Nieuw-Indische Buurt en liggen hiermee op loopafstand van het centrum van de stad Groningen. De totale woonoppervlakte van de negentien appartementen is 1372m² en de grootte per appartement zal variëren tussen 71m² en 75 m². Hanzevast neemt zowel het beheer van investeringsfonds Woned, alsmede het beheer en de verhuur van de panden voor haar rekening.

De vraag naar (huur)woningen in de stad Groningen is de laatste jaren sterk gestegen. In het laatste kwartaal van 2018 werd op huizenwebsite Funda het meest gezocht op de stad Groningen. Dit blijkt uit cijfers van het NVM. Het landelijke tekort aan vrije sector huurwoningen met een huurprijs tot €1.000 per maand wordt geschat op 76.000 tot 100.000 woningen in de komende 4 jaar. Dit maakt vrije sector huurwoningen het meest gewenste type woning bij aankoop onder zowel particuliere- als institutionele beleggers (Bron: Capital Value, 2019).Woned is een investeringsfonds dat investeert in vrije sector huurwoningen verspreid over Nederland. Beleggers kunnen dankzij Woned vanaf € 1.000 mede-eigenaar worden van een gediversifieerde woningportefeuille, waarbij het rendement opgebouwd is uit huuropbrengsten en waardevermeerdering van de woningen in deze portefeuille. De verwachte jaarhuur van de verworven appartementen aan de Molukkenstraat is vastgesteld op €228.000,-.

Geschreven door