Klassecertificaten ms Hanze Göteborg vernieuwd

Vijfjaarlijkse inspectie uitgevoerd in Munkebo (Denemarken)

img-banner

Begin juli is de ms Hanze Göteborg het droogdok in Munkebo (Zuid-Denemarken) ingevaren waar zij haar (verplichte) vijfjaarlijkse inspectie heeft ondergaan.

Hierbij zijn o.a. de ruimen en luiken gecontroleerd, de vier kranen getest en de hoofd- en hulpmotoren geïnspecteerd. Op basis van de inspectie zijn er vanzelfsprekend enkele reparaties uitgevoerd. Zo is er o.a. een nieuwe verflaag aangebracht én de afdichting van de schroefas is aangepast ten gevolge van de vernieuwde regelgeving. De ms Hanze Göteborg heeft in totaal 8 dagen droog gestaan, waarna het schip mét vernieuwde klassecertificaten als nieuw het dok uitvoer.

Hanze Göteborg - Klassecertificaten vernieuwd


De ms Hanze Göteborg is een zogenaamde handysize bulkcarrier en onderscheidt zich door haar ontwerp, waarbij veel aandacht is besteed aan het milieu, veiligheid en duurzaamheid. Zo is het schip dubbelwandig uitgevoerd om de kans op milieuschade bij een aanvaring te beperken. De ms Hanze Göteborg wordt voornamelijk ingezet voor het transport van droge bulkgoederen. Na het uitvaren van het dok heeft de ms Hanze Göteborg kunstmest geladen in de haven van Sluiskil en is het schip op weg naar de Rio Grande in Brazilië.


Geschreven door