Het heeft de Koning behaagd

Al meer dan 20 jaar zet Rob Boogaard zich in voor de ontwikkelingshulp in Oost-Afrika. De heer Boogaard is hiervoor door de Koning op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

img-banner

In 2005 is op initiatief en onder leiding van Rob Boogaard Stichting Florentina opgericht met als doel het ondersteunen van ontwikkelingsprojecten in Oost-Afrika. De stichting richt zich voornamelijk op het bouwen van scholen, hulpposten, waterprojecten en inkomen genererende projecten waarmee de lokale bevolking in het levensonderhoud kan voorzien.

Het eerste project betrof het Elizabeth Center, dat met hulp van Stichting Florentina door de Zusters van ‘Charity of Charles Borromeo’ in 2005 is gestart. In Kolila Village, Tanzania, is dankzij dit ontwikkelingsproject in 2005 een bakstenen schoolgebouwtje met ruimte voor 30 kinderen gebouwd. Vanaf 2006 zijn er door de stichting jaarlijkse support trips georganiseerd waarbij groepen van deelnemers uit Nederland het complex stapsgewijs hebben uitgebreid en verbeterd. Hanzevast heeft hier als founding sponsor, naast financiële steun, ook jaarlijks werknemers aan laten deelnemen.

Eerste support trip in 2006

Inmiddels is het Elizabeth Center uitgegroeid tot een complex met 14 klaslokalen voor een kleuterschool, een lagere school en een middelbare school. Het complex biedt nu ruimte aan meer dan 450 kinderen voor scholing, onderdak en levensonderhoud met onder andere een keuken, eetzaal, slaapzalen en toiletblokken. Daarnaast zijn er inkomsten genererende projecten ontwikkeld waardoor het Elizabeth Center geheel onafhankelijk van steun kan opereren zoals maïsmolens, een winkel, een boerderij, een internetcafé en een boarding huis.

Een blik op het binnenplein van het complex in 2019

Dankzij dit prachtige project kunnen honderden kinderen jaarlijks onderdak, scholing en een voorsprong op hun toekomst krijgen. Het dient vermeld te worden dat de heer Boogaard deze projecten organiseert en leidt náást zijn werk als zelfstandig corporate en financieel communicatie-adviseur. Wij zijn dan ook verheugd dat de heer Boogaard deze begerenswaardige en welverdiende benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau van de Koning heeft mogen ontvangen. Namens Hanzevast, als founding sponsor van Stichting Florentina, feliciteren wij hem van harte met dit welverdiende eerbewijs.

In 2013 is Stichting Florentina begonnen met een tweede project: een wachthuis voor zwangere vrouwen bij het ziekenhuis van Butajira in Ethiopië om de moeder- en kindersterfte bij geboorte tegen te gaan.

Bekijk hier een video over de ontwikkeling en realisatie van het Elizabeth Center in Tanzania. Mocht u willen bijdragen aan de realisatie van Stichting Florentina’s doelen, dan kunt u hier meer informatie vinden over doneren, sponsoren of bijdragen aan de lokale werkzaamheden.

Geschreven door Boudewijn Hulst