Herfinanciering Vastgoedfonds Hanzevast Duitsland 2 CV succesvol afgerond

Vijfjarige financiering afgesloten bij Duitse bank

img-banner

Namens Vastgoedfonds Hanzevast Duitsland 2 CV heeft Hanzevast een vijfjarige financiering afgesloten bij een Duitse bank. De bestaande financiering bij een Nederlandse bank is hiermee volledig afgelost. Middels een tender zijn meerdere nationale en internationale financiers benaderd voor deze herfinanciering. Meerdere (met name Duitse) banken hebben hierop een aanbod gedaan met sterk concurrerende condities. 

Jos Westra, directeur van Hanzevast, is content met de afgeronde herfinanciering: “Het geduld van de participanten in het fonds is de afgelopen jaren op de proef gesteld doordat er een tijd lang geen periodieke uitkeringen zijn gedaan. Alle overtollige middelen zijn aangewend om de financiering versneld af te lossen. Deze strategie heeft erin geresulteerd dat deze herfinanciering tegen zeer gunstige condities afgerond kon worden en het fonds thans een lage loan-to-value ratio heeft. De toekomst van het fonds is hiermee geborgd en het directe rendement is het afgelopen kwartaal gestegen tot circa 12,3% op jaarbasis.”

Verhuur én verduurzaming gebouw Dortmund

In de afgelopen periode is tevens voor een van de gebouwen in Dortmund een nieuwe tienjarige huurovereenkomst afgesloten, waarmee het gebouw van circa 5.000 m² weer langjarig volledig is verhuurd. Onderdeel van deze nieuwe huurovereenkomst is een investering in het gebouw van circa 1,25 miljoen euro om het gebouw te verduurzamen en te voorzien van een upgrade: “Samen met de huurder van het gebouw in Dortmund is een plan uitgewerkt om het gebouw attractief te houden en een duurzame, prettige werkomgeving voor de werknemers te creëren. Dit past binnen ons beleid om alle gebouwen in onze portefeuille te voorzien van een energielabel A en extra te investeren in het toekomstbestendig maken en houden van de gebouwen in onze portefeuille”, aldus Westra. 

"Samen met de huurder van het gebouw in Dortmund is een plan uitgewerkt om het gebouw attractief te houden en een duurzame, prettige werkomgeving voor de werknemers te creëren."

Jos Westra, directeur Hanzevast.


Vastgoedfonds Hanzevast Duitsland 2 CV is opgericht in 2008 en bezit thans nog vier kantoorgebouwen verdeeld over Bremen, Wiesbaden en Dortmund met een totaaloppervlakte van circa 15.500 m². Alle gebouwen in het fonds zijn op dit moment volledig verhuurd. Naast Vastgoedfonds Hanzevast Duitsland 2 CV beheert Hanzevast nog 17 andere vastgoedfondsen.Geschreven door