Hanzevast verhuist naar Centrumlocatie in Groningen

Na 25 jaar aan de Verlengde Hereweg in Groningen gevestigd geweest te zijn, is Hanzevast per één september jl. verhuisd naar de binnenstad van Groningen. Daarmee kiest Hanzevast nadrukkelijk voor een locatie dichter bij de OV knooppunten.

img-banner

Eind 2019 heeft Hanzevast nieuwe afspraken met haar medewerkers gemaakt over het vervoer. Daarbij is overeengekomen dat de individuele auto’s van de zaak afgeschaft zijn. In plaats daarvan hebben de medewerkers allemaal een fiets ontvangen. Een verbeterde regeling voor het woon-werkverkeer en een OV-kaart voor die personen die voor de zaak moeten reizen maken deel uit van de nieuwe regeling. Een pool bestaande uit enkele elektrisch aangedreven auto’s voor “algemeen gebruik” borgt de flexibiliteit en bereikbaarheid van ook de perifeer gelegen bestemmingen. Voor bezoekjes in de directe omgeving staan een paar “groene Fietsen” paraat!

“Ons prachtige gebouw aan de Verlengde Hereweg in Groningen, is destijds met name gekozen vanwege de royale parkeergelegenheid en de goede verbindingen naar het rijkswegennet. Dat is voor ons nu niet meer belangrijk” zegt Jaap Wolters, CEO van Hanzevast. “We komen hiermee ook tegemoet aan het nadrukkelijke verzoek van de lokale overheid om gedurende de omvangrijke ombouw werkzaamheden aan het Groninger wegennet, waar mogelijk de auto minder of niet te gebruiken.”

Gekozen is voor een mooi en historisch interessant pand aan de Hoge der A 17 te Groningen. “ Een fijne en inspirerende plek om te werken en onze gasten te ontvangen.” aldus Wolters.

Dat Hanzevast een bestaand pand zou kiezen, dat ze vervolgens voor “hergebruik”  geschikt zou maken, stond vast. “Dat we op deze prachtige locatie een plek hebben gevonden is een toevalstreffer”.

Met de komst van Hanzevast Shipping naar de Hoge der A is er na vele jaren weer een Zee-rederij aan de oude binnenhaven van de Stad Groningen gevestigd.

Geschreven door André Pater