Hanze Gdansk ontvangt vernieuwde klassecertificaten

Vijfjaarlijkse keuring uitgevoerd in Rotterdam-Botlek

img-banner

Deze maand heeft de Hanze Gdansk haar verplichte vijfjaarlijkse keuring ondergaan waarbij de relevante klassecertificaten zijn vernieuwd. Het betrof haar eerste dokking aangezien het schip in 2013 in de vaart is gekomen. Omdat het schip ook onderwater geïnspecteerd moet worden heeft de ms Hanze Gdansk van 31 oktober tot en met 10 november in het droogdok van Damen Verolme, een scheepswerf in Rotterdam-Botlek, gelegen. 

Er hebben eveneens verschillende onderhoudswerkzaamheden aan de Hanze Gdansk plaatsgevonden. Sommige omvangrijk, zoals het schilderen van de gehele buitenhuid en sommige minder omvangrijk zoals het testen van de kranen. Op 10 november verliet de Hanze Gdansk het dok om vervolgens op een nabijgelegen ligplaats alle apparatuur en motoren  uitvoerig te testen. Enkele dagen later vertrok de Hanze Gdansk naar Sint-Petersburg om staal te laden welke vervolgens in Gent gelost zal worden.  

De ms Hanze Gdansk in Rotterdam-Botlek

De buitenhuid van de ms Hanze Gdansk is geheel in de verf gezet.


De Hanze Gdansk is een van vier gelijkwaardige handysize bulkcarriers en wordt voornamelijk ingezet voor het transport van droge bulkgoederen zoals graan, soja, staal en concentraten. Het schip beschikt over 35.000 DWT transportcapaciteit, waarbij het dankzij vijf separate laadruimen mogelijk is om verschillende ladingsoorten gelijktijdig te vervoeren.

Het afgelopen jaar hebben de voornoemde schepen met name de handelsstromen tussen Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Noord-West Europa (inclusief de Baltische Staten en Rusland) bediend. 

Geschreven door