Geslaagde 19e editie Hanzevast Nieuwjaarsconcert

Sopraan Annemarie Kremer ontvangt onderscheiding het Gouden Viooltje

img-banner

Donderdag 3 januari 2019 luidde Hanzevast voor de negentiende maal het nieuwe jaar traditiegetrouw in met het Hanzevast Nieuwjaarsconcert, uitgevoerd door het  Noord Nederlands Orkest (NNO) in de Oosterpoort in Groningen. 

De Kleine Foyer, bestemd voor de ruim 400 genodigden van Hanzevast, stroomde vanaf omstreeks zeven uur langzaam vol, waarna het concert om stipt kwart over acht begon. Onder leiding van dirigent Per-Otto Johansson werden de gasten in een uitverkochte zaal getrakteerd op werken van o.a. Verdi, Puccini, Wagner en Strauss. Het betrof wederom een zeer feestelijk repertoire van indrukwekkende kwaliteit. 


Gouden viooltje voor Annemarie Kremer

Hoogtepunt van de avond was de aanwezigheid van internationale operaster Annemarie Kremer, die onderscheiden werd met de klassieke muziekprijs het Gouden Viooltje. Deze belangrijke onderscheiding voor musici uit het Noorden die internationale prestaties leveren werd uitgereikt door Michiel Witkam, voorzitter van de stichting het Het Gouden Viooltje en de voorzitter van de jury, Marcel Mandos, artistiek leider van het NNO. Kremer gaf aan dat zij het een eer vond om deze onderscheiding in haar geboortestreek (Kremer is geboren in Emmer Compascuum) in ontvangst te mogen nemen. Het Hanzevast Nieuwjaarsconcert was een buitenkansje om Kremer als sopraan in Nederland te zien, aangezien ze voornamelijk optreedt in de grote theaters buiten Nederland.

Een geslaagde avond

Na afloop van het concert kwamen alle genodigden van Hanzevast wederom samen in de Kleine Foyer van de Oosterpoort waar onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat werd over het concert en vooruit gekeken werd naar de rest van 2019.

Geschreven door