Bouw nieuwbouwproject Molukkenstraat van start

Appartementen worden eind 2019 opgeleverd

img-banner

De bouw van de 34 vrije sector huurwoningen aan de Molukkenstraat in Groningen is onlangs van start gegaan. Negentien van deze appartementen zijn onderdeel van de portefeuille van investeringsfonds Woned.

De Nieuw-Indische Buurt ondergaat sinds 2005 een forse vernieuwing met als doel om de leefbaarheid te verbeteren door middel van het vervangen en verduurzamen van bestaande bouw. De op te leveren appartementen aan de Molukkenstraat voldoen aan het woningbesluit van 2012. Dit houdt in dat de vastgestelde voorschriften omtrent veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu minimaal geëvenaard worden. Zo beschikken de appartementen over een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) die lager is dan de vastgestelde norm van 0,4 en het energielabel A+++. Dit blijkt uit de volledige toetsberekeningen, die zijn uitgevoerd door gekwalificeerd bouw- en milieu-adviesbureau Noorman.

Het object aan de Molukkenstraat in de steigers.


Een van de getroffen maatregelen om deze score te bewerkstelligen is de installatie van een elektrische warmtepomp die zorgt voor de vloerverwarming, ventilatie en warm water. Daarnaast bevinden zich zonnepanelen op het dak en wordt er in ieder appartement elektrisch gekookt.
De appartementen worden daarnaast voorzien van moderne badkamer en keuken en krijgen allemaal de beschikking over een balkon en een externe bergingsruimte. De totale woonoppervlakte van de negentien appartementen in de portefeuille van investeringsfonds Woned betreft 1372m² en de grootte per appartement zal variëren tussen 71m² en 75 m². 


Na afronding van de bouw zullen de woningen verhuurd worden door Hanzevast, die het beheer van de objecten alsmede het fonds voor haar rekening neemt. De bouw van het project zal minder dan een jaar in beslag nemen en de appartementen worden opgeleverd en geëxploiteerd in het vierde kwartaal van 2019. De appartementen aan de Molukkenstraat zijn bedoeld om huisvesting te bieden aan (jonge) woningzoekenden in de vrije sector huurmarkt.

Geschreven door